HHaber

Nar yedikten sonra hayatını kaybetmişti…

Küçük kızın hayatına malolan olayda ilgili rapor ortaya çıktı. Saliha’nın iddia edildiği gibi yediği nara sıkılan tarım ilacından ötürü yaşama veda ettiği kesinleşti. Raporda, şu ifadelere yer verildi:
“Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Kimya İhtisas Dairesi Toksikoloji Şubesinde çocuğun yediği bildirilen nar kabukları ve parçalanmış halde kabukları ile birlikte nar örneklerinde pestisitler (bakteri, virüs ve haşerelerin zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için kullanılan kimyasallar, bazı organik bileşenler, dezenfektanlar gibi maddelerdir) grubundaki maddeler tespit edilmiş olması ve soruşturma evrakında kayıtlı bilgiler birlikte değerlendirildiğinde çoğun ve-fatının tarım ilacı z-ehirlenmesi sonucu meydana gelmiş olduğunun kabul gerektiği oy birliği ile mütalaa olunur.”

Saliha’nın babası Üzeyir Çakır yetkilileri göreve çağırdı. Çakır şöyle konuştu: “2 yıl önce nar z-ehirlenmesinden dolayı kızımı kaybettim. Raporumuz geldi. Adli tıp kurumu raporunda kızımın z-ehirlenmesi nardaki kimyasal ilaçtan olduğu kesinleşti. Bu nardan hepimiz zehirlendik. Kızım küçük olduğu için bünyesi kaldırmadı, hayata veda etti. Bizler tedaviyle kurtulduk. İlçe Tarım Müdürlüğü bize rapor vermeyerek, narda hiçbir sıkıntı yok demişti. Adli tıp raporunda ise kızımın nardaki tarım ilacından z-ehirlendiğine dair bilgi var. Adana’ya tanıdığımıza misafirliğe gitmiştik. Buradan giderken hediye götürdük. Onlar da komşusunun bahçesinden nar istedi. O da tüccara verdiğini söyledi. Tüccardan istedik. Tüccar da ‘işçilerin topladığının arkasında kalanlardan seç. İyilerini topla ağabey’ demişti. Oradaki tanıdıklarımız narı, bize hediye olarak koymuştu. Biz de buraya getirdik. Herkes ayrı ayrı nardan yedi. Hepimizde zehirlendik. Narlar olgunlaşınca çatlama yapıyormuş. Narları sağlam bir şekilde piyasaya sürmek için ilaç sürüyorlarmış. O da narın çatlak yerine gelmiş. Bizim ciğerimiz y-andı başka Saliha’lar ve ciğerlerin yanmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz” “O gün z-ehirlenenler arasında ben de vardım. İlk z-ehirlenmenin belirtileri bende de ortaya çıktı. İlk hastaneye giden de benim. Hastanede serum takılarak müdahale edildi. Biz kurtulduk ama küçük çocuğumuzun bünyesi dayanıklı olmadığı için v-efat etti. Bu narlarda çatlamaması için tarım ilacı kullanılmış. Bu yediğimiz narlar evde vardı. Bir kısmını İlçe Tarım Müdürlüğü aldı. Diğer kısmını da jandarma ekipleri aldı. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, aldıkları narlarda herhangi bir z-ehir olmadığını bildirdi. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen sonuca göre, yaşamını kaybetme nedeni tarım ilacı olduğu yazıyor. Bizler mağdur olduk. kıl payı canımız kurtuldu. Başka aileler yanmasın diye yetkililere göreve davet ediyoruz”