HHaber

Ak Partili Kurtulmuş’tan asgari ücret ile ilgili yeni açıklama

“Herkesi tatmin edecek, hakkaniyetli bir Asgari Ücret tespiti olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından, CNN Türk’te gündeme ilişkin soruları yanıtlandı.

Numan Kurtulmuş, “Rakam 4 bin liranın üzerinde mi, altında mı?”” sorusu karşısında ise şöyle konuştu:

“Bunu şu aşamada söylemek uygun olmaz. Beklentiler, bütçenin imkanları çerçevesindedir, bunu belirleyeceğiz. İnşallah herkesin tatmin olduğu bir rakam olacak. Müzakereler devam etmekte. Masaya gelen bütün teklifler için hükümetin nasıl pozisyon alacağına dair bakanlığın perspektifleri tartışılır ve karar hükümet tarafından ilan edilir. Benim de gönlüm geçen senekinin üstüdür ama reel rakamları konuşmak lazım. İşçi kesiminin de taleplerini karşılayacak hakkaniyetli bir asgari ücret ortaya çıkacaktır.”

‘EKONOMİK OHAL İLAN EDİLEBİLİR’ ŞEKLİNDEKİ İDDİA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a ‘Ekonomik OHAL’ iddiaları hakkında da soruldu. Kurtulmuş;

“Saçma sapan bir iddiadır, böyle bir şey söz konusu dahi olamaz, düşünülemez bile” şeklinde cevap vererek sözlerine şöyle devam etti:

“Serbest pazarın koşullarından taviz verilmeden devam eder. Ancak bugün de bir operasyondan bahsediliyor, stokçuluğa karşı ortada dolaşanlara karşı da hükümet her türlü tedbiri alır. Hiç kimsenin aklından OHAL geçmesin. Türkiye’nin böyle bir ihtiyacı yoktur.”

PEKİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret görüşmeleri resmi olarak devam etmekte. Geçtiğimiz hafta yapılan 3. toplantının akabinde yapılan açıklamalardan henüz bir uzlaşı çıkmadı.

Asgari ücret görüşmelerinin birinci toplantısı 1 Aralık’ta, ikincisi 7 Aralık’ta, üçüncüsü ise 9 Aralık’ta gerçekleştirilmişti.

TİSK’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dördüncü toplantısı merakla beklenmekte. Asgari ücret, görüşmeler bittiğinde açıklanacak.

PEKİ SİZCE ASGARİ ÜCRET SİZCE NE KADAR OLUR?

A) 3 bin 700 TL
B) 3 bin 800 TL
C) 3 bin 900 TL
D) 4 bin TL
E) 4 bin 200 TL ve üstü