HHaber

Evi Çok Daha Hızlı Temizlemenizi Sağlayacak Temizlik Tüyoları

Etiketleri Çıkarmak İçin: Limon Yağı Belki de herkes ayçiçek yağının farklı nesnelerdeki yapışkanlardan ve yapışkan kalıntılardan kurtulmaya yardımcı olduğunu bilir. Ancak, ellerinizi ve temizlenmiş yüzeyi ayrı ayrı yıkamanıza neden olan yağı nedeniyle kullanımı gerçekten hoş değil. Bu bakımdan limon yağı çok daha fazla işe yarar. Yağlı bir tabaka bırakmaz ve üstelik hoş bir aroması vardır.

Plastik bir kaptaki yağ lekeleri nasıl çıkar? Bu tüyonun plastik kaptaki çok eski lekeler de işe yaraması pek olası değildir, çünkü bu durumda leke plastik tarafından tamamen emilir. Ancak leke yeniyse, kabın içine su dökün, deterjan ekleyin ve içine birkaç kağıt havlu parçası koyun. Sonra kapatın ve iyice sallayın. Kağıt yağı emecek ve sadece kabı durulamanız yetecek.

Bulaşık Süngeri Nasıl Kurutulur? Bir bulaşık süngeri özel standında neredeyse hiç kurumaz. Bir yere asmak bu konuda yardımcı olabilir. Ancak bu seçenek size göre değilse, başka bir fikir daha var: Süngeri ortasından kesin ve ortasına küçük bir delik açın. Bu, suyun lavaboya akabilmesi için musluğa asmanızı sağlar.

Bir saç fırçası nasıl temizlenir? Saç fırçalarını Hijyen açısından iyice yıkamalısınız. Bir fırça saç, cilt parçacıkları ve şekillendirme ürünlerinin kalıntılarını biriktirir. Neyse ki, bunu temizlemek çok kolaydır. Bir kaseyi veya lavaboyu suyla doldurun, kabartma tozu ve herhangi bir şampuan ekleyin ve saç fırçalarınızı ıslatın. Yaklaşık 30 dakika bekletin daha sonra kiri çıkarmak için ovalayın, ardından akan su altında durulayın.

Bir blender kolayca nasıl yıkanır? Çoğumuz blender kaplarını diğer bulaşıklar gibi yıkıyoruz. Aslında Bunu Blender yardımıyla yapmak daha kolaydır: sadece kaba su dökmeniz, deterjan eklemeniz ve blenderi yaklaşık 10 saniye çalıştırmanız yeterlidir. Bu, bariz kiri çıkarmak için yeterli olacaktır. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey kabı suyla durulamaktır.

Ütünün altını temizlemenin kolay bir yolu: Ütünün kirli tabanı, sık sık ütü yapan herkes için bir baş belası olabiliyor. Kimyasallar ve karmaşık işlemler olmadan nasıl temizleneceğine dair bir yöntemi paylaşacağız. Bir Parol veya Afetin tabletine ihtiyacınız olacak: Cımbızla tutun, ütüyü açın (kendinizi yakmamak için otomatik buhar işlevini kapatın) ve ısındığında temizlemeye başlayın. Tablet ısıdan erimeye başlayacak ve yol boyunca kiri çözecektir. Son olarak, yüzeyi bir havlu veya başka bir bezle hafifçe silin.

Kızartma Yağı Lavaboyu Kirletmeden Nasıl Dökülür? Mutfak lavabonuzu tıkamamak için et veya köfte kızarttığınız yağı ne yapıyorsunuz?. En iyi çözümü kızartma yağının çöpe atılmasıdır. Bunu yapmak için, herhangi bir kaseyi folyo ile örtün, içine yağı dökün ve sertleşene kadar bekleyin. Bundan sonra, yağlı folyoyu kolayca çıkarabilir ve çöpe atabilirsiniz.
Ev işleriyle uğraşmanıza yardımcı olacak başka temizlik tüyoları biliyor musunuz? Bunları aşağıdaki yorumlarda bize yazabilirsiniz.