HHaber

Çamaşır makinenizdeki küf için 3 bitkisel çözüm

Öncelikle her yıkama sonrasında çamaşır makinenizin kapağını açık bırakıp havalandırılmasını sağlamanız ve küflenmeye neden olan nemden arındırmanız gerekir. Çamaşır makinenizdeki küfleri ortadan kaldırarak, kötü kokuları yok etmek ve uzun süre kullanımına yardımcı olmak için evde ucuza mal edebileceğiniz yöntemler işte şunlardır;

1- Limonun anti mikrobiyal ve antifungal özelliklerini hidrojen peroksit ile birleştirmek.
Bu yöndemçamaşır makinesini kusursuz ve uygun fiyatlı bir şekilde korumamıza yardımcı olacak ideal bir yöntemdir.

Karışım, oluşan sabun kalıntılarından kurtulur. Buna karşılık, küfün neden olduğu kötü kokuları nötralize eder.

İşte karışım formülü:
-6 su bardağı su (1,5 litre)
-¼ su bardağı limon suyu (62 ml)
-½ su bardağı hidrojen peroksit (125 ml) -1 derin kap
-1 mikrofiber bez

Suyu derin bir kaba koyun ve sonra limon suyu ve hidrojen peroksiti de ekleyin. Malzemeleri karıştırdıktan sonra, çamaşır makinesinin kauçuk astarlarına ve doğrudan tambura, bir pıs pıs yardımıyla püskürtün. Etki etmesi için 10 ila 15 dakika boyunca bırakın ve sonra fazlalığı bir mikrofiber bezle alın.

Daha sonra, daha kapsamlı bir temizlik elde etmek için kalan sıvıyı deterjan bölmelerinden birine koyun ve çamaşır makinenizi normal bir sıcak programda başlatın. Böylece, makinenin içindeki tüm boruları dezenfekte etmiş olursunuz.

2- Sadece ılık suda seyreltilmiş elma sirkesi kullanmak.
Çamaşır makinesi içine büyüyen kötü bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmaların tüm izlerinden kurtulan doğal bir dezenfektan oluşturur. Bu karışım aynı zamanda makinenin kauçuk astarlarında oluşan koyu renkli küf lekelerini de giderir.

Malzemeler:
-5 su bardağı su (1,2 litre)
-½ su bardağı elma sirkesi (125 ml)
-Sprey pompası takılmış 1 şişe
-1 mikrofiber bez

Nasıl kullanılır? Suyu ısıtın. Kaynadıktan sonra, elma sirkesini ekleyin. Çözeltinin bir kısmını şişeye koyun, gerisini sakladığınızdan emin olun. Sıvıyı çamaşır makinesinin kauçuk astarlarına püskürtün ve mikrofiber bez yardımıyla küfü alın. Kalan kısmını makinenizin sabunlu bölmesine koyun ve kısa bir süre çalıştırın. Devir tamamlandıktan sonra, makineyi açın ve birkaç saat havalanmaya bırakın.

3- Beyaz sirke ve limon suyunun kullanılması.
Çamaşır makinesinin sabun bölmelerinin yanı sıra tambur, borular ve erişilmesi zor diğer alanların dezenfekte edilmesine yardımcı olur.
Bu maddeler, küfe neden olan mantarlardan kurtulur ve hoş olmayan kokuların nötralize edilmesinde mükemmeldir.

Malzemeler:
-5 su bardağı su (1,2 litre)
-1 su bardağı beyaz sirke (250 ml) ¼ su bardağı limon suyu (62 ml)
-Sprey pompası takılmış 1 şişe
-1 kumaş ya da sünger

Nasıl kullanılır? Bir bardak suyu ısıtın ve beyaz sirkeyi ekleyin. Ardından, limon suyu ekleyin ve her şeyin iyi entegre olabilmesi için birlikte karıştırın. Karışımın küçük bir miktarını püskürtme şişesine yerleştirin ve gerisini çamaşır makinesinin tamburu ile sabun bölmesine bölün. Püskürtme şişesini kullanarak sıvıyı yapışkan astara doğru yönlendirin ve süngeri kullanarak küfü giderin.
Ardından, makinenize kısa bir süre çalıştırın, böylece kalan ürün ulaşılması zor alanlarda da temizlik yapabilir. Devir bittikten sonra, kalan nemin kurumasına izin vermek için çamaşır makinesini açık bırakın.