HHaber

Gizli kamerayla gördükleri şaşkına çevirdi

Oğluna arkadaş gibi yaklaşarak derdini anlamaya çalışmasına rağmen bir sonuca varamayan anne, gitara yerleştirdiği gizli kamera sayesinde oğlunun zararlı madde kullandığını tespit etti. Zararlı maddeden kurtulmasını sağlayan anne, ailelere ‘En ufak değişiklikleri bile önemseyin’ uyarısında bulundu.
GİTARIN İÇİNE GİZLİ KAMERA YERLEŞTİRDİ
Oğlunun gitarına gizli kamera yerleştiren anne, bu sayede 18 yaşındaki oğlunun zararlı madde kullandığını tespit etti. Oğlunun itirazları karşısında elde ettiği görüntüleri izleten anne, çözüm için uzmanlara başvurdu. Uzmanların tavsiyesiyle oğlunu bulunduğu ortamlardan uzak tutan anne, oğlunun artık madde kullanmadığını, bu alışkanlıktan kurtulduğunu da sözlerine ekledi.
DOĞUM GÜNÜ PARTİSİNDE BAŞLAMIŞ
Oğlunun, yakın arkadaşının doğum günü partisine gittiğinde, arkadaşlarının ‘Bak çok güzel bir sigara’ diyerek birkaç defa madde verdiğini anlatan anne “Oğlum o günden sonra gizli gizli zararlı maddeden alıp odasında kullanmaya başlamış. 4 ay boyunca da devam etmiş. Fark ettim ama konduramadım hiç. Sonrasında odasındaki gitarın içine yerleştirdiğim kameradan tespit ettim. Çok üzüldüm ama hemen o ortamdan uzaklaştırdım. Zaten oğlumla arkadaş gibiyim. Ona yanlış yaptığını anlattım ve onu kurtardım” dedi.
TENLERİNİN RENKLERİNDE SARARMA OLUYOR
Özellikle ergenlikte çocuklara dikkat edilmesi gerektiğini belirten 44 yaşındaki anne, zararlı madde kullananların tenlerinin renginin sarardığını, fiziksel değişimler yaşadığı ve sürekli uyuduklarını ekledi. Bu durumda ailelerin şüphelenmeleri gerektiğini ifade eden anne; “Aileler çocuklarıyla arkadaş olsun. Ben kurtarabildim. Ama ona farklı yaklaşsaydım, belki daha çok içine kapanacaktı” dedi.
ŞİMDİLERDE AKLIMA BİLE GELMİYOR
Genç çocuk da erkenden zararlı maddeden uzaklaştığı için şanslı olduğunu söyledi. Madde bağımlılığının başladığını ve ataklar geçirdiğini belirten genç; “İstediğim an zararlı maddeye ulaşabiliyordum. Sonra annem durumu fark etmiş. Gitarımın içine kamera yerleştirmiş ve beni sürekli izlemiş. Buna çok şaşırdım. Şimdilerde aklıma bile gelmiyor” dedi.