HHaber

Eşini Kaybeden Kadın Düğün Fotoğraflarına Bakınca Şaşkına Döndü

Baktığı fotoğrafta ilk etapta gördüğü şeyler; bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, düğün, gökyüzü, ağaç ve açık hava idi. Detaylı baktığında ise bambaşka bir şeyi fark etmişti…
33 yaşındaki genç kadın, hayatının aşkı ile evlendiğinde güzel bir balayının hayalini kuruyordu. Ancak bilmediği şey ise balayılarının asla unutamayacakları hüzün veren bir anıya dönüşeceğiydi. Bir sabah eşi bir anda acayip bir şekilde sesini yükseltmiş ve ona hemen odadan çıkmasını söylemişti. 7 aylık hamile olan kadın, hormonların etkisiyle normale göre çok daha fazla duygusaldı. Böyle olunca da eşinin sürpriz davranışına sertçe bir karşılık verdi. Böyle olunca da devamı hiç te iyi gelmedi.
Genç kadın, o anı anlatırken; “Benim yedi aylık hamile olduğumu hatırlayamadı, hatta beni bile hatırlamayarak bir yabancı sandı” dedi.
29 yaşındaki eşinde oluşan belirtiler akıl almaz boyutta idi. Çift balayını iptal edip hemen evlerine geri döndü. Genç adamın beyninde “agresif seyirci” adı verilen ender görülen bir tür yumru vardı ve doktorlar en fazla iki yıl yaşayabileceğini söylemişlerdi.
Aradan çok geçmeden genç kadın, dünya güzeli bir kız bebek dünyaya getirdi. Yine o gün eşi de tedaviye başlamıştı. Yoğun bir program uygulandığı için bebeğini o gün göremedi. Tedavi ve elden gelen her şeyin yapılmasına rağmen genç adamın vücudundaki hastalık çok hızlı bir şekilde yayıldı. Genç anne; “Bana eşimin iki haftalık ömrü kaldığını ve onu eve götürebileceğimi söylediler. Kucağımda bebeğimiz, kalbimde tarifi mümkün olmayan hislerle evimize döndük” dedi.
Geçen sene mayıs ayında ise eşi hayat yolculuğunu sonlandırdı. Küçük kız, babasız büyüyecekti. Her şey öyle hızla gelişmişti ki kimse beyninde böyle bir yumrunun varlığından şüphelenmemişti. Genç kadın çok sonra fotoğraflara baktığında bunu anlamış ve şöyle demişti:
“Düğün fotoğraflarına baktığımda suratının sağ kısmının daha çökük olduğunu fark ettim, ama artık çok geçti. Hiç birimiz bunu anlamadık…”
Çok geç olmadan sevdiklerimizin kıymetini bilmek dileğiyle…