HHaber

85 Yaşında Hayatını Kaybeden Kadın 53 Yıllık Sırrı da Beraberinde Götürdü

Eşi kaybettikten sonra hayatını kimseyle birleştirmeyerek ömrüne sadece anne olarak devam eden Gülüzar Köker, yıllar boyunca elişi yaparak ve örgü örerek kızlarını büyüttü. Hastalandığında ise kızlarını; “Size bir sır vereceğim” diyerek yanına çağırdı. Kızlarının yanına gelmesi üzerine Köker, babalarının atkısı, gömleği ve tarağı; kaybettikleri ağabeylerinin oyuncak sapanını hatıra olarak bunca yıl sakladığını itiraf etti.
53 yıldır her bayramda bu eşyaları çıkarıp kokladığını itiraf eden Köker’in sözleri karşısında herkes duygulandı. Ben bu dünyadan gidince, bu sırrımı da benim yanıma koyun diyen Köker, daha sonra oğlunun ve eşinin eşyalarını sakladığı yerden çıkardı. Köker’in kızları kaybettikleri babaları ve kardeşlerine ait eşyalarını 53 yıl sonra gördüklerinde gözyaşlarına hakim olamadı.
53 yıldır eşi ve biricik oğluna özlem duyan 11 torun sahibi Gülüzar Köker, vasiyetini açıklamasından 1 hafta sonra yaşlılığa bağlı sebeplerden ötürü hayata veda etti. Köker’in kaybı ailesini hüzün içinde bıraktı. İşlemlerin ardından Gülüzar Köker, gözyaşları arasında oğlu ve eşinin yanında defin edildi. Köker’in kızları, annesinin vasiyetine uyarak kabrinin yanına 53 yıldır sır gibi saklı olan eşyaları da koydular.