HHaber

Dünya üzerindeki en nadir hastalıklar

Bireylerin ömürleri normal bir insan ömrünün nerdeyse 7 de biridir.
HUTCHİNSON-GİLFORD PROGERİA
Basitçe Progeria olarak da bilinen bu hastalık doğuştan gelen bir bozukluktur. Ne yazık ki, bu hastalığa sahip bireyler için ortalama yaşam beklentisi azami on üç yaştır. Ancak bazı durumlarda yirmili yaşlarını görecek kadar yaşayanlar da olmuştur. Progeria, esas olarak vücudun hızlı bir şekilde yaşlanıyor gibi görünmesine neden olur. Progeria genellikle genetik değildir; ancak bazı durumlarda, Progeria’lı bir çocuk, bu geni taşıyan en az bir ebeveynden doğar.
Ne yazık ki, Progeria’nın bilinen bir tedavisi yok. Bazı tıp uzmanları Progeria’yı büyüme hormonu tedavileri ile bastırmaya çalışsa da, başarılı olunduğuna dair bir kanıt yoktur. Tedavinin amacı daha çok Progeria’lı bir bireyin yaşadığı komplikasyonları azaltmaktır.

SOĞUK ALERJİSİ
Çoğumuz için üşümek hiç hoş değildir. Ancak bazılarının vücutları soğuğa alışılmadık bir şekilde tepki verir. Soğuk alerjisi olarak da bilinen soğuk ürtiker hastalarının ciltleri, soğuk hava veya soğuk su gibi soğukla ​​temas ettiğinde kurdeşen oluşturur. Soğuk ürtikeri olan her kişi bunu farklı şekilde deneyimlese de, bazıları sistemik olan ve vücudu bir bütün olarak etkileyen ciddi reaksiyonlar yaşar. Bu, genellikle soğuk suda yüzerken görülen bir durumdur. Bu reaksiyon, bayılma ve bilinç kaybı yaşama dahil olmak üzere bir dizi semptomlara neden olabilir.

Aşırı vakalarda hayati önem taşır. Genç yetişkinlerin soğuk ürtiker yaşama olasılığı çocuklardan veya yaşlı yetişkinlerden daha fazladır ve çoğu zaman semptomlar yalnızca birkaç yıl sürer.