HHaber

Muğla’da 3.7 büyüklüğünde deprem oldu

AFAD verilerine göre; saat 04:46’da Muğla Datça’da 3.7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
Muğla’nın Datça ilçesinde 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; saat 04:46’da Muğla Datça’da 3.7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 7.12 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Deprem Anı Önlemleri

Deprem anında da alınması gereken önlemler vardır öncelikle deprem anında paniğe kapılmamak ve kendimize zaman ayırarak sakinleşmek önemlidir. Depremden hemen sonra etraf kontrol edilerek zarar verebilecek eşyalar araştırılmalı. Deprem anında karanlık ise kesinlikle ışıklar yakılmamalı ya da kibrit ve çakmak gibi tehlikeli maddeler kullanılmamalı. Onların yerine el feneri kullanılmalıdır.

Deprem Sonrası Yapılması Gerekenler

Deprem sonrası güvende hissedildiğinde yakınlar kontrol edilmeli ilk yardım müdahalesi yapılmalı ve yangın oluşmuşsa söndürmeye çalışılmalı. Evden ayrılırken ister eşyalar unutulmamalı, arabaya binerek yollarda gereksiz kalabalığa sebep olmamalı. Çünkü deprem anında e sonrasında itfaiye ve ambulans gibi araçların trafik akışında sorun yaşamaması önemlidir. Depremden herhangi bir şekilde beden olarak yara alınmamışsa arama kurtarma çalışmalarına destek olunmalı. Arama kurtarma ekipleri gereksiz yere meşgul edilmemeli büyük çalışmalarına katkıda bulunulmalıdır.