HHaber

Otel Çalışanlarından Şok Edici İtiraflar

TEMİZLİK

Bir görevli bütün uyarılara, ve yasakların tekrar tekrar hatırlatılmasına rağmen müşterilerin yatak örtülerinin üstüne yattığını söylüyor. Hem de yatak örtülerinin asla yıkanmadığını da belirterek. Aynı görevli, otele gelen müşterilerin bardakları mutlaka kontrol edip kullanmalarını ve şişe içeceklerin ağızlarının sıkı olup olmadığını kontrol etmeleri konusunda uyarıyor. Yatak altı veya ulaşması güç ve zor temizlenen yerlerle temas edilmemesinin de altını çiziyor.

İPTALLER

Eğer son dakikada odanızı iptal etmek istiyor, ama depozitonuzu kaybetmek istemiyorsanız, resepsiyonu arayın ve rezervasyonunuzu birkaç gün sonraya erteleyin. Birkaç saat bekleyin ve rezervasyonunuzu iptal edin. druumer89 adlı Reddit kullanıcısı “ Bu sayede iptal ücreti alınmaz” diyor.

REZERVASYON

Oda tutma ücreti günün belirli saatlerine göre değişiklik gösterir ve bazı saatler ucuzdur. Ayrıca yüz yüze tutulan odalar da daha ucuza gelir. Otel görevlileri ayrıca yüz yüze ayırtılan rezervasyonlarda müşterilerin özel isteklerin daha çok dikkate alındığını söylüyor.

ÜCRETSİZ ŞEYLER

Bir otel çalışanı eğer kapıda duruyorsa mutlaka güleryüzlü ve nazik olmalı. Bir personel şöyle diyor: “Müşterilere her zaman ücretsiz su, tampon, vale uygulaması, servis aracı, rezervasyon, kuru temizleme, ya da bir oadayı en üst seviyeye taşıyacak her şeyi sunuyorum. Onlar ise, bunun benim normal işim olduğunu düşünüyorlar.”