HHaber

Putin Kur’an Okudu

Bir hatırlatma yapmamız gerek; Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinde
Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) ahlak dışı çizimlerle karikatürize edilmesine ‘ifade özgürlüğü” demişti.
Bunun akabinde açıklama yapan Putin’in ‘ifade özgürlüğü kisvesi altında inananların kutsallarına ve duygularına fena sözler söyleyenmesi’ konusuna vurgu yapması aşırı manidar oldu.
Putin, Rusya Ulusal Birlik Günü nedeniyle ülkesindeki dini temsilciler ile video konferans aracılığıyla bir görüşme gerçekleştirdi.
Fakat aynı durumun başka ülkelerde bu şekilde karşılanmadığına vurgu yapan Putin; “İfade özgürlüğü savunması arkasına sığınarak, üstelik bunu karşısındakine maddi manevi fenalık yaparak ve tahammülsüzlüğün gerekçesi olarak kullanan çeşitli provokatörlerin hareketlerinin neye yol açtığını görüyoruz. Buradan çıkan sonuç şu ki; toplumda atışmalar kar topu gibi büyüyor ve bu, yıllarca, on yıllarca devam edebilir” dedi.

Bunun ardından Putin, konuşma yaparken masasının üzerinde bulundurduğu Kur’an-ı Kerim, İncil, Tevrat ve Kangyur’dan alıntılar yaptı.
Putin, Kur’an-ı Kerim’den sevgi, iyilik ve bu hasletlerin mükafatlarına yönelik olan, Şura Suresi 23. ayet ve Nahl Suresi 128. ayetlerinin Rusçasını okudu.
Şura Suresi 23. ayet:
ذٰلِكَ الَّذٖي يُبَشِّرُ اللّٰهُ عِبَادَهُ الَّذٖينَ اٰمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِؕ قُلْ لَٓا اَسْـَٔلُكُمْ عَلَيْهِ اَجْراً اِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبٰىؕ وَمَنْ يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَزِدْ لَهُ فٖيهَا حُسْناًؕ اِنَّ اللّٰهَ غَفُورٌ شَكُورٌ
Meali: Allah’ın, iman edip dünya ve âhirete faydalı işler yapan kullarına verdiği müjde işte bu! De ki: “Sizden akrabalık sevgisinden başka bir karşılık istemiyorum.” Kim çaba harcayıp bir iyiliği gerçekleştirirse bu konuda ona daha büyük güzellikler bahşederiz. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır ve iyiliği asla karşılıksız bırakmaz.
Nahl suresi 128. ayet:
اِنَّ اللّٰهَ مَعَ الَّذٖينَ اتَّقَوْا وَالَّذٖينَ هُمْ مُحْسِنُونَ
Meali: Çünkü Allah takvâ ile hareket edip iyiliği seçenlerin yanındadır.