HHaber

Haline üzülüp sadaka vermek istediği evsizle yuva kurdu

“İçeri girip alışverişimi yaptım. Ama onu düşünmeden edemiyordum.” dedi ve işi bitince evsize tekrar sadaka teklif ettiğini ve reddedildiğini anlattı. O esnada evsiz adam, genç kadına; “Poşetleri taksiye yerleştirmek için yardım isteyip istemediğimi sordu. Ben de ‘İstiyorum’ dedim” şeklinde devam etti:
“Yemek getireyim mi?” diye sordum. Utanarak da olsa ‘Evet’ dedi. Daha sonra yemeğe gittik. Hayatı hakkında uzunca bir sohbete giriştik. İletişimde kalmak istediğim için ona bir telefon aldım. Onda gerçekten farklı bir şeyler vardı, ilk andan beri bunu hep hissettim…”

Genç kadın, süpermarketin önünde tanıştığı evsiz adamla ilk görüşte aşık olduğunu söyledi. İki yıl önce süpermarkete gittiğinde dışarıda bir evsiz gördüğünde ona para vermeyi teklif etti, ancak evsiz adam bu teklifi reddetti. Bunun üzerine Jasmine, alışverişini tamamladıktan sonra tekrar sadaka teklif ettiğini ve yine reddedildiğini anlattı. Bu sırada evsiz adam, Jasmine’e poşetleri taksiye yerleştirmek için yardım isteyip istemediğini sordu ve Jasmine de istediğini söyledi. Daha sonra birlikte yemek yediler ve hayatları hakkında uzun uzun konuştular. Jasmine, onunla iletişimde kalmak için ona bir telefon aldı ve evsiz adam için bir otel ayarladı. Ancak ilişkileri kesilmedi, sürekli birbirlerini düşündüler.

İkili daha sonra bir süre mesajlaşmaya devam etti. Evsiz adam, Jasmine’e teşekkür ettiğini ve onun aklından çıkmadığını söyledi.

Jasmine daha sonra yemek yediklerini ve evsiz adamın kendi evinde kalmaya başladığını açıkladı. Ona yeni kıyafetler aldı ve geceyi geçirebileceği bir yer sağladı. Ancak beklenenden daha uzun süre kaldılar.

Birdenbire aşık olduk. Onun benim için doğru kişi olduğunu biliyordum. Harika bir insan. Birçok kez buluştuk. Sonunda kendisini iyice düzenledi, sakalını kesti, dişlerini yaptırdı ve gerçekten iyi bir iş buldu. O günden beri hiç ayrılmadık.

Evsiz adam, Jasmine’e evlenme teklif etti. İki çocuğu olan çift şimdi düğünlerine hazırlanıyor.

Bu hikaye, Independent Türkçe, Daily Star ve Times Now gibi haber kaynaklarında da yer aldı.