HHaber

Canan Karatay’ın vücudu adeta bir zırh gibi koruyan karışımı

Kolajenin sağlığımız için ne denli önemli olduğuna sık sık değinen Karatay, bu konu hakkında, yapay olanlar yerine doğal kolajenleri tercih etmemiz gerektiğini söyledi ve evde yaptığı kolajen deposu favori karışımı paylaştı. “Kelle paça en doğal kolajendir, mineral doludur, kemiğin tüm mineralleri ona geçer. Ben ‘kelle paça’ dediğim zaman insanlar beni ciddiye almayıp alay ediyor. Etsinler ne yapalım… Biz söylemeye devam edeceğiz. Kelle paça içemeyenler kemik suyuyla da doğal yoldan kolajen alabilirler. Kasaptan kemik alıp onu 3-6 saat arası kaynatıp suyu içmek suretiyle de kolajen almış olurlar.

ÇOCUKLARI DA UNUTMAMALI
Biz yaz kış demeden her sabah kemik suyu içeriz. Bir kupa dolusu kemik suyuna yarım limonu sıkar, bir çay kaşığı da kristal kaya tuzu atarız içine. Her sabah kahvaltıdan önce onu içeriz. Bizim favori içeceğimiz olan bu içecek, vücudun hastalıklara karşı direncini, kemikleri, kasları, kas bağlarını güçlendiriyor. Hormonları rahatlatıyor. Antikorlar kemik suyu çorbada, işkembe çorbasında, kelle paça çorbasında bol miktarda bulunuyor. Çocuklara da bunu içirmek lazım. Kemikleri güçlenir, boyları uzar”

Karatay paylaşımında ayrıca;
“Dışarda sağlıklı bir şey yok. Ev yemeği yemek gerçekten çok önemli. Yapacağınız en basit şey yumurtadır. Yumurta, süper bir besindir. En fazla 6 dakika kaynatılmalı, fazla pişirilmemelidir. Yumurta, sarısı ile beraber yenmeli. Beyni geliştirir. Özellikle öğrenciler için çok büyük öneme sahiptir. Hepsini bir arada olmamak üzere, gün içinde 9-10 tane yumurta yenmesinde bile hiç bir sakınca yoktur.

KEMİK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR
Yüksek düzeyde besleyiciliğe sahip olan bir besindir. Hayvan kemikleri ve bağ dokusu, kolajen adı verilen önemli bir protein içermektedir ve 1 bardak kemik suyundan yaklaşık 9 gram yüksek kalitede protein elde edilir.
Kemik suyu, yapılışına bağlı olarak kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi çeşitli minerallerle beraber B vitaminleri ve diğer besin öğelerini de içerebilir.
İnflamasyon yani iltihabi durumlarda, hemen etki ederek bağırsak sağlığını destekler. Kemik suyu, bağırsak zarını beslemek için gerekli olan ve çok önemli olarak bildiğimiz amino asit glutamini içerir. Bu da kolajen ile birleştiğinde, kemik suyundaki glutamin sindirim sorunlarına veya besinleri emmede güçlüklere neden olabilecek hasarlı bağırsak zarlarının onarılmasına destek sağlar.
Eklem sağlığı için de kemik suyu bire bir dir. Kemik suyu ile yapılan birçok çalışmada görülmüştür ki; kemik suyunda, sağlıklı dokuyu desteklemek ve sporcularda, osteoartiritli bireylerde ve römatoid artirit, fibromiyalji eklem ağrısını ve iltihabı azaltmak için glukozamin ve kondroitin proteinlerini bulunmaktadır.
Uyku kalitesini artırır. Araştırmalar kemik suyunda bulunan glisin amino asitinin, uykuyu iyileştirme ve yorgunluğu gidermede büyük rol oynadoğını göstermiştir.
Cilt, saç ve tırnak sağlığı için vazgeçilmezdir. Kemik suyu, güçlü cildin yapısal taşlarını oluşturan yüksek miktarda kolajen içermesinin yanı sıra cilde genç bir ışıltı verir. Kolajen ayrıca saç uzamasını, cilt yenilenmesini ve tırnakların güçlü kalmasını da destekler.
Kemik suyu ayrıca, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklar karşısında da vücut direncini yükselterek zırh gibi bir koruma sağlar.
Bağışıklık sistemini de güçlendiren kemik suları, yüksek mineral konsantrasyonu sayesinde bağışıklık sistemini de destekler.