HHaber

1 yıldır devlet hastanesinde görev yapan sahte doktor yakalandı!

Durumundan şüphelenen, hastanede görevli olan diğer doktorlar, kendisine tıpla ilgili çeşitli sorular sordular…
Çapa Tıp Fakültesi mezunu olduğunu söyleyen Ayşe Özkiraz’ın, sorular karşısında tutarsız cevaplar vermesiyle durumdan şüphelenen ve tatmin olmayan doktorlar, gerek eğitimi gerekse tedavi yöntemleriyle ilgili sorular da sormaya başladılar.
Bu sorular karşısında aldıkları cevapların da doğru olmayışı sonucunda doktorlar, Özkiraz´ın bu durumunu hastane yönetimine bildirildiler. Akabinde de konu, İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne iletildi.
Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına durumun bildirilmesi üzerine, emniyet ekiplerince Ayşe Özkiraz´ın evinde arama yapıldı. Evde yapılan arama esnasında çok sayıda sahte evrak bulundu. bunlar arasında; üniversite kimlik kartları, doktor kimlik kartları, sahte bir çok diploma, çeşitli hastanelere ait kimlikler, ameliyathane kıyafetleri, dönem birincisi olduğuna dair plaketler ve tıbbi içeriğe sahip kitaplar ele geçirildi. Özkiraz´a ait sosyal medya hesapları üzerinden çalıştığı hastane ve girdiği ameliyatların fotoğrafları paylaştığı da görüldü.
Ayşe Özkiraz, emniyetteki işlemlerin akabinde adliyeye sevk edildi ve evinde bulunan 3 poşet dolusu belgeler de savcılığa teslim edildi. Savcılık tarafından, Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanununa muhalefet sebebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Özkiraz, tutuk evine konuldu.
Ayşe Özkiraz hakkında yapılan inceleme sonucunda, lise mezunu olduğu ortaya çıkarıldı. Ailesine de İstanbulda Çapa Tıp Fakültesini kazandığını söyleyerek yıllarca İstanbulda kalan ve farklı farklı işlerde çalıştığı tespit edilen Özkiraz´ın geçen yıl ailesinin yaşadığı Çerkezköye döndüğü öğrenildi. Özkiraz´ın tıp eğitimim bitti diyerek, Çerkezköy Devlet Hastanesine pratisyen hekim olarak atandığını söylediği ve hastanede işe başladığı kaydedildi.