HHaber

Dar gelirli destek paketi kapsamında önemli gelişmeler. Bakan müjdeyi verdi!

Borçlarının 2.500 TL’ye kadar olan kısmını devlet üstlenecek. 6 milyon kişinin yardımlardan faydalanacağı belirtilirken, bu destek paketinin iki aşamalı olacağı ve ilk aşamasında 5 milyon civarındaki ailenin 2.000 TL’lik borçlarının icradan düşüleceği açıklandı. Ailelerin borçlu olduğu şirketler ise, icraya vermiş oldukları alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve bunu da vergiden düşecekler. Böylece vatandaşların borcu kamu tarafından karşılanmış olacak.
Paketin ikinci aşamasında ise, borçları varlık yönetim şirketlerine geçmiş ve bunlarla icralık durumda olan yaklaşık 1 milyon vatandaşın 2.500 TL tutarındaki tüm borçları devlet tarafından üstlenilecek.

Bakan Nebati ayrıca konuşmasında, vatandaşlara yapılacak olan desteklerin büyük bir kısmının elektrik, su, doğalgaz ve telefon abonelikleri hususunda yapılacağını da dile getirdi. Bakan Nebati konuşmasına devamla; “Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesi amacımızdır. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturmaktadırlar. Borçlular ise gerçek kişiyi. Bu destek ile vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulmuş olacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icraya yansımış olan borçlarının tasfiyesi de gerçekleşmiş olacak” dedi.