HHaber

En onulmaz hastalıklara umut, çölyaka şifa! İnsülin direncini dengeliyor, diyabet…

Kanserli hücrelerin onarımından diyabete kadar pek çok hastalık için şifa deposudur. Hasadına başlanılan ve hemen hemen kimsenin bu mucizevi faydalarını bilmediği armarant bitkisi, gluten içermeyen bir bitki olarak çölyak hastaları için de birebir fayda sağlamakta. Ancak son yıllarda bu bitkinin kanser hastalarının tedavisi için mucize olacağına dair araştırmalar gündeme geldi. Peki Amarant bitkisi nedir? Amaranth bitkisinin faydaları nelerdir? İşte size tüm detaylar…
AMARANT BİTKİSİNİ NEDEN TANIMIYORUZ, BU BİTKİ NEDİR?
Yüzyıllardır faydası nebevi ilaçlar yapanlarca bilinen fakat tıp dünyasınca üzerinde yeni yeni araştırmalar yapılan amarant bitkisi, son yıllarda trend haline geldi. Tam bir şifa deposu olan bitkinin geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’daki hasadına başlandı. Tıpkı kinoaya gibi tohum olarak tüketilebilen bitkinin tohumlar un kıvamına gelecek kadar öğütülebiliyor. Un formunda kurabiye ve ekmek yapımında kullanılmak suretiyl tüketilebiliyor.
Gluten içermeyişi ve üstelik protein bakımından da zengin oluşu onu süs bitkisi sınıfından alarak, bir tahıl çeşidi yapıyor. Yaprakları ve tohumları tüketilebilen amarant bitkisi; B2 vitamini (riboflavin), folik asit, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko bakımından da çok zengindir.
AMARANT BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Son yürütülen çalışmalar ile amarant bitkisinin içerdiği B2 vitamininin hücrelerin deforme olmadan yenilenmesini sağladığı tespit edilmiştir.
Bu da özellikle kanser hastalıkları ile mücadele esnasında tedavi için tam bir mucize etkiye sebep olacağı kanısını oluşturmaktadır. Yapılan bazı tetkiklerle de olumlu sonuçlar alınarak bu teoari desteklenmiştir. Skualen denen maddeyi barındıran amarant, erken dönemde kanseri önlemeye bile yardımcı olabilir.
Amarant bitkisi ayrıca, bağışıklığı güçlendirir. Çünkü içeriğindeki protein vücudun enfeksiyonla mücadelesini hızlandırır ve bu sayede vücut direnci artar. Bağışıklık güçlendikçe da bünye, hastalıklara karşı daha dirençli hale gelir.
Glutene karşı hassas olan çölyak hastaları için de süper besin olarak kabul edilmeye başlanmıştır. Çölyak hastaları amarant bitkisinin unu sayesinde ekmek, kurabiye, kek gibi ürünleri kolaylıkla tüketebilir hale gelmişlerdir.
Kandaki insülin direncini dengeleyen bitki, diyabet hastaları tarfından da rahatlıkla tüketebilmektedir. İçeriğinde yüksek orandaki kalsiyumdan ötürü de amarant bitkisi, kas ve kemik gelişimine katkı sağlar. Yüksek lifli amarant bitkisi, bağırsakların fonksiyonlarını bozmadan düzemli bir şekilde çalışmasını sağlar. Uzun süreli tok tutma özelliği ile de diyet yapmak isteyen kişilerce tercih edilmesi uygundur.