HHaber

Sütte bekletmek yetiyor, doğal antibiyotik, her derdin şifası onda…

Sütün içinde bekletince en yüksek düzeyde faydaya ulaşarak sağlığınıza iyi gelir. Yüksek tansiyonu düşürür, kalp krizi riskini en aza indirir, tamamen doğal bir antibiyotiktir ve bu sayede kanı tamamen temizler. Bahsettiğimiz süper besin, her derdin devası olan “İncir”
Bünyesinde ihtiva ettiği vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuz için çok yüksek faydalara sahip olan incir, lezzetiyle de çok cezbedici bir meyvedir. Çoğu kişi tarafından gizli kalmış bir antibiyotik kaynağı olarak görülmektedir. Büyük küçük her yaştan insanın severek yediği incir, gerek yaş haliyle gerekse kurusu ile tam bir mucize… Peki incirin faydaları nelerdir? İncir sağlığımıza ne gibi yararlar sağlar? İşte tüm yönleriyle incir…
ANTİBİYOTİK YERİNE İNCİR
Doğal antibiyotiktir. Antioksidan bakımından yüksek faydaya sahip olan meyve, bağırsakların ve kanın temizlenmesini sağlar. Böylece de vücut kendini yenileyerek, özellikle ileriki yaşlarda meydana gelebilecek olan solunum ve göz rahatsızlıklarına karşı korur.
Sonbaharda bol bol tüketilmesi tavsiye edilen incir, kuru olarak tüketildiğinde zayıflamaya da yardımcı olur. Kalorisi düşük olduğu için diyet listesinde bulunması çok avantaj sağlar. İnciri kaynatıp içtiğinizde ise, uykusuzluğa iyi gelecektir.
Çocukların hatta bebeklerin gelişimine de yardımcı olur. Taze sıkılmış incir suyu da besin değeri bakımından anne sütüne çok yakındır.
KEMİK SAĞLIĞINI KORUMADA İNCİR
Bol miktarda kalsiyum barındırdığı için iskelet sağlığını korur, kemikleri güçlendirir. İncir düzenli olarak tüketilirse bu sayede yaşa bağlı olarak gelişen kemik erimesinin de önüne geçilmiş olunur.
KABIZLIK PROBLEMİNDE İNCİR
Sindirim sistemi bozukluklarına iyi gelir. Hareketsizlik ya da yanlış beslenme sonucu oluşan kabızlık için kuru inciri 2 bardak süt içinde kaynatın ve bu sütü için.
Kaynamış inciri de yemeyi unutmayın. Lif yönünden son derece zengin olan incir, bu sorunun çözüm noktasıdır.
KALP SAĞLIĞINA DESTEK OLUR
Kalbi dolaylı yoldan korur. İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonun sağlıklı ve normal seviyede kalmasını sağlar. Bunun sonucunda yüksek tansiyon sonucu oluşacak olası kalp krizi riski ortadan kalkar.
KABIZLIK PROBLEMİNDE İNCİR
Sindirim sisteminden kaynaklı sıkıntılı durumlarda inci en ideal çözümdür. Hareketsizlik ya da yanlış beslenmeden kaynaklı olarak oluşan kabızlık için kuru inciri 2 bardak süt içinde kaynatıp içmek yeterlidir. Kaynamış inciri de yemeyi unutmamak gerekir. Lif yönünden son derece zengin olan incir, bu sorunu kökünden çözecektir.
CİLT BAKIMINDA İNCİR
Antioksidan özelliği ile cilt sağlığı için mükemmel bir üründür. Taze inciri püre haline getirip temiz cildinizde sürdüğünüzde ve arkasından 20 dakika beklediğinizde cildinizde harikalar meydana geldiğini görürsünüz. Özellikle de akne problemi yaşayanlar bu yöntemi uygulayabilirler. Üstelik incir, cildin yaşlanmasına da mani olur.