HHaber

Canan Karatay yine haklıymış…

Virüse yakalanmamak için sabah akşam karbonatlı su ile gargara yapması gerektiğini söylemiş ve gargara yapmanın oldukça önemli olduğunu belirtmişti. Bu gargara ile virüsün boğazlardan ciğerlere inmesinin önüne geçileceğinin altını da ısrarla çizmişti. Yalnızca koronavirüse değil, diğer hastalıklara karşı da gargara yapılması, son araştırmaların da ışığında sıklıkla tavsiye edilmektedir.
Karbonat haricinde sirkeli su veya tuzlu su ile de gargara yapılabilir. Sabahları evden çıkmadan ve akşam eve döndükten sonra bu uygulamanın yapılması olası riskleri bertaraf edecektir. Almanya Sağlık Bakanı tarafından da boğaza belli zamanlarda gargara yapılmasının önemine dikkat çeken bir açıklama yapıldı.
Karatay, salgın hastalıktan kurtulmak için mutlaka vücudun direnç sisteminin güçlendirilmesinin şart olduğunu belirtti. Vücudu güçlendirmek için ise D vitamini tüketiminin artırılmasını, D vitamininin vücutta bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli maddelerden birisi olduğunu ifade etti. D vitamini seviyesi yüksek olan kişilerin hastalanmadığını, hastalansa bile bunu hafif bir şekilde atlattığını da sözlerine ekledi.
Aynı zamanda C vitaminin, akciğerlerde biriken sıvının temizlenmesinde çok önemli bir rolü olduğunu dile getiren Karatay, bundan dolayı tüm vatandaşların C ve D vitamini açısından zengin besinler tüketmesi gerektiğini de hatırlattı.