HHaber

Her sabah limonlu ılık su için, hayatınız değişsin

Beslenme önerileriyle gündemden düşmeyen Kalp ve İç Hastalıkları profesörü Canan Karatay, limonlu su tüketimi hakkında açıklamalarda bulundu. Günde 1 bardak limonlu su içmenin sağlık açısından çok faydalı olduğunu söyleyen Karatay açıklamasında; “Limonlu su, bağırsakların aktif çalışmasına yardımcı olarak sindirimi kolaylaştırır ve düzenli tüketildiğinde yağ yakma özelliği gösterir. Sabah aç karnına limonlu su tüketildiğinde, kilo vermek için birikmiş ödemler idrar yoluyla dışarı atılır. Limonlu su, metabolizmayı hızlandırarak fazlalık yağlarınızdan kısa zamanda kurtulmanıza yardımcı olur” ifadelerine yer verdi.

Günün erken saatlerinde, özellikle aç iken doğal içecekler tüketilmesi yıllardır önerilmekte. Açken ekstra bir besin maddesi tüketmek, hem fiziksel hem de zihinsel olarak pek çok açıdan fayda sağlıyor. Ilık limonlu su da bunların en başında gelmektedir. Sabahları kısıtlı zamanınızın olması bazen bunları unutmanıza sebep olabilir, fakat bir kez faydasını gördüğünüzde artık asla unutmadığınızı göreceksiniz.

Limonlu su derken bile kulağa basit geliyor değil mi? İçerdiği antioksidan, vitamin ve mineralleri duyduğunuzda hiç te basit olmadığını göreceksiniz.Bu içeceğin inanılmaz derecede ilginç, iyileştirici özellikleri vardır. Bu, genel sağlığınızı korumak için her gün kullanabileceğiniz masrafsız bir içecektir.

Faydaları Nelerdir?

1. Bağışıklık Sisteminize Güç Katar: Limonlu ılık suyun içerdiği yüksek oranlardaki C vitamini sayesinde, bağışıklık seviyeniz güçlenir ve vücudunuz karşılaştığı mikroplarla etkili bir şekilde savaşır. C vitamini aynı zamanda antikor üretimini destekler ve virüs, bakteri ve mantarlara karşı bir bariyer oluşturur.

2. Karaciğeri Korur Ve Temizler: Limonlu ılık su, içerdiği antioksidanlar ile karaciğerinizi toksinlerden arındırır. Bu içecek serbest radikallerin olumsuz etkilerini de önler. Buna ilaveten, karaciğerinizde oluşan toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Limonlu ılık su ayrıca, karaciğer yağlanması ve böbrek taşı gibi hastalıkların sizi bulması olasılığını da azaltır.

3. Kan Dolaşımındaki PH Seviyesini Dengeler: Modern diyetler, vücutta asidik bir ortam oluşturmaya meyillidir ve limonlu ılık su sayesinde, ortam pH seviyeleriniz dengelenir.Limon suyu aslında asidik olsa da, bileşenleri vücut tarafından emildiğinde bazik maddelere dönüşmektedir. Bu içeceğin düzenli kullanımı aşırı asit üretimini azaltmaya yardımcı olur ve asit üretiminin sebep olduğu zararları da bertaraf eder.

4. Cildiniz Daha Sağlıklı ve Işıl Işıl Olur: Limonlu ılık suyun bu kombinasyonu, vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. Bu da, cilt sağlığınızı iyileştirmek için harika bir yöntemdir. Cildinizin nem seviyesini artırır ve ayrıca erken yaşlanmayı hızlandırabilecek toksinlerin atılmasını da sağlar. Bu içeceğin her gün kullanılması neticesinde, özellikle akne hassasiyeti olan kişilerin ciltleri pürüzsüzleşir.

5. Önlenemez Yeme İsteğini Ciddi Oranda Azaltır: Limonlu ılık su, sürekli yemek yemek yeme isteğiyle boğuşan ve kilo vermeye çalışan kişilerin can kurtaranıdır. Limon, pektin olarak bilinen lifler içerir. Bu lifler vücuda alındığında, sindirimi destekler ve tok olma hissini uzatır.

6. Sindirimi Destekler: Limonlu ılık suyun sindirimi düzenleyici özellikleri sayesinde, kabızlık ve şişkinlik gibi sorunlar ortadan kalkar. Lifler ve antioksidanlar sindiriminizi düzenlemeye yardımcı olur. Bağırsaklardaki kasılmaları minimuma indirir ve suyun besinlerden ayrıştığı süreci koordine eder.

7. Verimliliği Maksimum Düzeye Çıkarır:
Limon, günün sonunda yorgun ya da halsiz hissettiğinizde size enerji sağlayan turunçgillerden biridir. Bu, daha verimli olmanızı sağlar ve ayrıca, stres ve dep*resyonu önlemekle beraber, karmaşık ruh halini de düzeltir.

8. Yaraların İyileşmesine Yardımcı Olur: Limonun içerdiği C vitamini (askorbik asit), bir travma veya yaralanmayla karşılaşıldığında hücrelerin yenilenmesi için çok mühimdir. Bu besin ögesi, bir yaralanma durumunda, bağ doku, kıkırdak ve diğer hücresel ögelerin yenilenmesini destekler.

9. Oral Enfeksiyonların Önüne Geçer: Bu içeceğin günlük kullanımı ile ağzınızı temizlenirken, dişleriniz ile diş etlerinizdeki mikroplar da yayılmaya fırsat bulamaz. Limon, diş ağrısı ve diş eti iltihabı riskini azaltabilen antibakteriyel ve antibiyotik özellikler içeren süper bir besindir. Limonlu ılık su içmek, aynı zamanda kötü nefesi de bertaraf eder.

Artık bu içeceği evde yapmaya hazırsınız!
Her sabah bunun için yalnızca birkaç dakikanızı ayırın ve vücudunuz için ne kadar sağlıklı olduğunu keşfedin!