HHaber

Halının altında bulduğu şeyi açınca

Kasanın üzerinde telefon numarasıyla beraber bir adresin olduğu çıkartmayı gösteriyor. Taktikler işe yaramayınca genç kadın, kasayı açmak için kasa uzmanını arayarak yardım istiyor. Uzman kasayı açmayı başarıyor. Fakat, beklenilenin aksine kasanın içinden saklanan özel bir şey çıkmıyor. Genç kadın, hayal kırıklığına uğruyor ve; “Bu kadar mı? Boş! Ah hayır, sorun değil” şeklinde bir paylaşımla durumu meraklı takipçilerine aktarıyor.

HAZİNE EFSANESİ DOĞRUYMUŞ
Genç kadın takipçilerine; “Ne yazık ki bu konuda şanssızdım ve ama ben o kutuyu kullanacağım ve “evin gelecekteki sahibinin bulması için tuhaf hazinelerle dolduracağım” dedi.
Onun şansı yaver gitmemişti ama benzer hikayelerini sosyal medyada paylaşan pek çok insa vardı. Mutlu sonra biten hikayelerden biri yakın zamanda yaşanmıştı.
ABD’nin bir eyaletinde, bir hazine efsanesi kısa süre önce doğru çıkmıştı. Eski bir evin içinde saklandığı söylenen yüklü miktarda para, bir hazine arayıcısının uğraşları sonucunda bulundu.
Ev, onlarca yıl orada yaşayan bir çiftindi ve onlar vefat etmeden önce evi bir akrabalarına bırakmışlardı. Akrabalarının kızı da evi satmayı düşünüyordu fakat, evin bir yerlerinde saklandığı söylenen yüklü miktarda bir parayla ilgili dillerde dolanan bir hikayeyi araştırmadan satmak istemiyordu. Önce araştırmak istedi.

MARANGOZ TUTTU AMA BİŞEY BULUNAMADI
Önce duvarları ve döşeme tahtalarını aramak için birkaç marangozla anlaştı. Ancak işe yaramadı. Daha sonra bir hazine arayıcısının adını duydu. Bu kişi, kayıp değerli eşyaları bulmakta uzmanlaşmış bir “dedektör uzmanı” idi.

Genç dedektör uzmanı adam bir YouTube kanalına sahipti ve bu ziyaretini yayınlamak üzere çektiği görüntülerle belgeledi. Metal dedektörüyle evi inceledi. Videosunda aile için;
“Birkaç yıldır evi satmak istiyorlardı, ancak bu hazine söylentisi onları bunu yapmaktan alıkoyuyordu. Bunu netleştirmeleri gerekiyordu” dedi.

TAHTA ALTLARINDAN GELEN “VIZILTI”
Aileden tavan arasında saklanan bir para hikâyesi dinlemişti. Tavan arasını aradı ve diğerlerinin gözden kaçırdığı bir şey dikkatini çekmişti bile… Döşeme tahtalarından gelen birkaç tuhaf metal vızıltısı. Bu ses, uzmanın şüphelerinde haklı olduğunun bir göstergesi olacaktı. Döşeme tahtalarının altına bir endoskobik kamera yerleştirip etrafına bir göz attı.

İNANAMADILAR 500 DOLARLIK PAKETLERLE DOLUYDU
Uzman sonunda aradığını buldu. Döşeme tahtalarını kaldırdı ve uzun süredir kayıp olan hazineyi çıkardı: Her biri 500 dolarlık paketler halinde istiflenmiş ve sarılı haldeydiler. 1930 ve 50’lerden kalma 46 bin ABD doları değerinde banknotlarla dolu bir banka kasası bulmuşlardı. Banknotların sarıldığı lastikler, paranın 1958’de toplanıp saklandığını gösteriyordu. Wille, 50’lerde 46 bin dolarlık bir birikimin bugün 400 bin dolardan fazlasını saklamaya eşdeğer olacağını ifade etti. Banknotların, koleksiyonerler için daha değerli olabileceğini de sözlerine ekledi.

EVİ ARTIK SATABİLECEKLER
Youtube videosundaki anlatımında ailenin sonunda evi satabileceğini söyleyen uzman, mahremiyet istediklerini de belirterek işvereninin adını gizli tuttu.
“Sonunda bulunmasına sevindim” diyen kadın ise kendisini röportajda sadece Karen olarak tanıttı. Onlarca yıllık aile efsanesinin gerçek olduğunu öğrendiğinde büyük bir rahatlama yaşadığını aktaran Karen, “Nihayet hazine efsanesinin sonuna geldik” dedi.

SATIN ALINAN EVDEKİ HAZİNE
Mutlu sonla biten bir başka hikaye de Fransa’da yaşanmış. Ülkede bir Belediye yetkililerince yenilenmek üzere satın alınan eski bir evde hazine bulundu. Görevliler, üç reçel kavanozuyla bir kasanın içinde 5 külçe altın ve yüzlerce altın sikkeden oluşan hazineyi buldular…
Ev belediyeye geçen yıl 130 bin euroya satılmıştı. Belediye Başkanı yaşananları şöyle anlattı:
“Ev eşyalarla ve mobilyalarla doluydu. Mülkü olduğu gibi satın almayı kabul ettik. Binayı yenileme planları pandemi yüzünden askıya alındı fakat yetkililer, evdeki eşyaların tarihi bir değeri olup olmadığını kontrol etmek istedi.
Bir raftaki eşyaların arkasında külçe altınlarla dolu üç kavanozun durması ise çok şaşırtıcıydı. Şimdiye kadar hiçbirimizin eline altından bir parça geçmemişti. Külçe altınları sadece fotoğraflarda ve büyük halleriyle görmüştüm. Ama bunlar küçüktü. 1 kilogram ağırlığındaydı ve bir sigara paketi kadardı”
Kavanozlarda yalnızca külçe altınlar değil, aynı zamanda binden fazla altın sikke de bulunmuştu. Ayrıca evdeki bir dolabın arkasında bulunan kasayı kırıldıklarında da, içinden yüzlerce altın sikkenin çıktığını gördüler. Bulunan altınların değerinin yaklaşık 650 bin euro olduğu tahmin edilmekte.