HHaber

Dikkat! Eğer Aracınızın Lastiğine Pet Şişe Sıkıştırılmışsa

Bu günlerde havaların da güzelleşmesi ile beraber halka açık alanlarda endişelenmemizi gerektirecek çok fazla şey ortaya çıkar oldu. Araba hırsızlığı da işte bunlardan biri. İşin aslı bahsi geçen bu plastik şişeleri de araba hırsızları bizzat oraya yerleştirmekteler. Bu yöntem, hırsızlar tarafından kandırılmanızı sağlayan çok ama çok akıllıca yeni bir numara.
Şişe özellikle yolcu koltuğunun bulunduğu tarafa sıkıştırılıyor, böylece sürücü arabasına binerken bunu fark etmiyor. Araba hareket etmeye başladığında ise bir çatırtı sesi duyuluyor. Sürücüler de bu durumda genel olarak durup arabadan inme ve neler olup bittiğine bakma eğilimi göstermekte olduklarından, ve çoğu zaman da motoru çalışır halde bıraktıklarından, anahtar hâlâ kontakta oluyor. İşte hırsız tam bu anda harekete geçiyor!
Sürücü, araç çalışır haldeyken anahtarları arabada bıraktıp indiği anda, hırsızın yapması gereken tek şey arabaya atlayıp kaçmak oluyor. Ayrıca, bazı hırsızlar bu fırsatı araca girmek ve cüzdan, araba elektronik aksamları veya cep telefonu gibi geride bırakılan değerli eşyaları hızlıca çalmak için kullanıyor. Dolayısıyla bundan sonra arabanıza binerken öncelikle bir kaç saniyenizi tekerlekleri kontrol etmeye ayırın. Lastik ve araba arasına sıkıştırılmış su şişesi veya herhangi bir cisim görürseniz, dikkatli olun. Bir araba hırsızı so an izi izliyor olabilir.
Bu plastik şişelerden birini arabanız ile lastiğiniz arasına sıkıştırılmış halde bulursanız, yapmanız gerekenler şunlar:
Sakin olun, panik yapmayın. Bekleyin ve o esnada hemen polisi arayıp duruma dair bilgi verin. Polis bu konuda size çok yardımcı olacaktır ve bu hırsızları yakalayacaktır.
Bakın bu plastik şişe numarası nasıl işlemekte… Bu yöntem ilk olarak Güney Afrika’da görülmüş ve sonrasında da hızla tüm dünyada uygulanır olmuş. Araba hırsızı, gözüne bir araç kestirdiğinde, tekerlek ile araba arasına plastik bir şişe sıkıştırmakla işe başlıyor.
Peki siz böyle bir durumda kalırsanız ne yapmalısınız? Sakince telefonunuzu çıkarın ve polisi arayın. Olanlar hakkında polise bilgi verin ve aracınızın konumunu ve ayrıntılarını da ekleyin. Böylece işbirliğiniz sayesinde bu tezgahı kuranlar ifşa olur ve yakalanır.
Unutmayın, siz polise ulaştığınız anda konumunuzu takip edebilir ve nerede olduğunuzu her zaman bulabilirler. Yapılması gerekenleri size aktarır ve belki de hemen yanınıza gelebilirler. Bu, sizin kendinizi daha güvende hissetmeniz açısından da çok öenmlidir. Umuyoruz ki hi kimse bu durumla karşı karşıya kalmaz ve bunu deneyimlemek zorunda da kalmazsınız.
Fakat olur da bu plastik şişelerden birine rastlarsanız, artık ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz!