HHaber

Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı! Resmen değişti…

Doğal gazdan elektrik üreten santrallerde ve sanayide kullanılan doğal gaz için yüzde 20 zamlandı. Konutta kullanılan doğal gaz fiyatı ise değişmedi.

Büyük Sanayi ve Ticari Kuruluş abone grupları yüzde 20 ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gaz için de yüzde 20 oranında zam yansıtıldı.

BOTAŞ ilgili zamları şu açıklamayla duyurdu:

“01 Aralık 2021 tarihinden geçerli olmak üzere konutlarda kullanılan doğal gaz tarifesinde Aralık ayında bir değişiklik yapılmamıştır.

Ülkemizdeki konutlarda Evsel Enerji Fiyat Endeksi’ne (HEPI-Household Energy Price Index) göre Avrupa’nın en düşük fiyatlı doğal gazı kullanılmaktadır.

Bununla beraber 2021 yılı başından itibaren Dünya ve Avrupa enerji piyasaları tüketicilerin, yaşanmakta olan olağandışı ve olağanüstü dalgalanmalara bağlı olarak fahiş enerji fiyatlarına maruz kaldıkları kamuoyu tarafından da yakinen bilinmektr vr takip edilmektedir.

Ülkemizde ise bugüne kadar bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları tüketicilerimize bire bir aynı oranda yansıtılmamıştır.

01 Aralık 2021 tarihi itibari ile gelinen bu noktada tüketicilerimizin, İmkânlar çerçevesinde asgari düzeyde etkilenecekleri şekilde bir düzenleme yapılması zorunluğu ortaya çıkmıştır.

Konutlarda kullanılan doğal gaz tarifesinde Aralık ayı için değişiklik yapılmamıştır. Artan maliyetlerden dolayı Büyük Sanayi ve Ticari Kuruluşları abone grubuna yüzde ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğal gaz tarifesine de yüzde oranında artış yapılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.