HHaber

İşte beklenen açıklama…

Son dakika: Doktorlar ve öğretmenler için alınan zam müjdeleri peş peşe açıklandı. Doktorlar 5 bin TL’ye kadar, öğretmenler de 2 bin TL’ye kadar zamlı maaş alacaklar. İşte detaylar…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bugün yaptığı açıklama ile doktorlara 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapılacağı müjdesi verildi. Konuya dair yeni bir gelişme yaşandı. Bakan Koca’nın müjdesinin ardından hekimlere ek gösterge zammı, TBMM Genel Kurul’nda görüşülen teklife eklenerek kabul edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti grup toplantısının ardından sağlıkçılara yönelik zamlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hekimlere 5.000 TL’ye kadar zam planlandığını aktaran Bakan Koca, “Pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine çıkmış olacak. Pratisyenlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin olmak üzere bir düzenleme Meclis’te, tüm grupların desteğini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

MECLİS’TE KABUL EDİLDİ

Bakan Koca’nın açıklamaları sonrasında, henüz 4 saat geçmişken, konu hakkında yeni bir gelişme ile Doktorların maaş ve ek gösterge önergesinin Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildiği bildirildi.

Güncelleme:

ÖĞRETMENLERE 2000 TL ZAM

7 yıl sonra 20. Milli Eğitim Şûrası yapılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şuranın açılışında konuştu ve yüz binlerce öğretmene müjdeleri tek tek verdi.

Meclis’e gelecek olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu hakkındaki detayları açıklayan Erdoğan, “Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını da ortadan kaldıracaklarını söyledi.

“Mecburi hizmet hariç özlük hakları, atamalar başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar” şeklinde konuştu. İkinci eğitimlerini tamamlayan ve sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlere 1000 TL, başöğretmenlere ise 2000 TL maaş artışı yapılacağı müjdesini verdi.