HHaber

Konya-Ankara yolunda kum fırtınası! 30 araç birbirine girdi

2 kişinin hayatını kaybettiği haberi geldi.

Konya’da, Ereğli-Emirgazi yolunun Kutören mevkisinde de oluşan kum fırtınası neticesinde, görüş uzaklığı 1 metreye düştü. Sürücüler bu anları kaydederek paylaştılar.

Ereğli ilçesinde saatte 30 kilometre hızla esmekte olan rüzgar, Ereğli-Emirgazi kara yolunun Kutören mevkisinde kum fırtınasına dönüştü. Görüş uzaklığını 1 metreye kadar düşüren kum fırtınasında sürücüler, zor anlar yaşamakta.

Ulaşımı durma noktasına getiren kum fırtınası, kısa sürede sona erdi. Bu anlar ise sürücüler tarafından cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi.

Zincirleme k*a*zada yaralanan 8 kişi, Konya ve Cihanbeyli ilçesindeki hastanelere yetiştirildi. Tedavi altına alınan yaralılardan 2’sinin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi, kara yolu ulaşıma kapandı.

AKSARAY-ADANA KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Fırtına nedeniyle Aksaray-Adana kara yolu trafiğe kapatıldı. Trafik ekipleri, kara yolunda birikme yapan araçları dinlenme tesislerine yönlendirdi.

NİĞDE’DE KUM FIRTINASI

Niğde’de etkili olan kum fırtınası nedeniyle Bor-Zengen ile Çukurkuyu kara yolunda da k*a*zalar meydana geldi.
Yollar, geçici süre ulaşıma kapatıldı. Kentte sabah saatlerinde sisle birlikte etkili olan kum fırtınasından ötürü Bor-Zengen ile Çukurkuyu kara yolunda meydana gelen k*a*z*alarda 7 kişi hafif yaralandı, araçlarda ise hasar oluştu. Bor-Zengen ile Çukurkuyu kara yolu, geçici süre trafiğe kapatıldı.

VALİLİK UYARDI

Açıklamada, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.