HHaber

Öyle bir yöntemle yaptı ki, böylesi akla hayale gelmez…

Eşim artık son zamanlar eve geç gelmeye başlamıştı, her gün işle ilgili bahaneler üretiyor, yoğun olduklarını söylüyordu. Geçmişte eşimin iş yerinde çalışmış olduğumdanıma samimi olduğu bir arkadaşa sordum ve eşimin iş yerinden herkesten önce ayrıldığını öğrendim. Hatta son bir ayda arkadaşım birçok defa mesaiye kalmış olmasına rağmen eşimi hiç mesaide görmediğini bile söylemişti.
Bu işte bir iş vardı, eşim galiba bana yalan söylüyordu. Bunu araştırmaya niyet ettim. Eşimin cep telefonunda bir uygulama vardı. Uygulama Türkiye’deki ustaların kullandığı, çoğu yarı zamanlı iş bulma uygulamasıydı. Ustalar bu uygulama üzerinden kendilerine gelen işlere gider, işleri yapar paralarını alırlardı. İncelediğimde eşimin bu uygulamada kendisini bir elektrik ustası olarak kaydettiğini fark ettim. Hayretler içerisinde kaldım, çünkü eşim çalıştığı şirkette yüksek maaşla çalışan yönetici kademesinde birisiydi. Neden böyle bir şey yapma gereği duymuştu ki? Acaba benim bilmediğim bir borcu falan vardı da ek iş yapmak zorunda mı kalıyordu. Anlamakta zorlandım, birkaç gün bunu düşünerek geçti. O uygulamadan ben de kendi telefonuma yükledim, eşimin neler yaptığına bakmak için profilini inceledim. Elektrik mühendisi olduğu için yarı zamanlı elektrik işleri yapılır şeklinde bir açıklama ile hesap oluşturduğunu fark ettim. Eşim elektrik işlerinden anlardı, fakat kendi evimizde bile eline bir tornavida aldığı vaki değildi. En ufak işte dışarıdan usta çağırırdı. Hatta birkaç ay önce küçük bir priz değişimini bile yapmamış usta çağırmıştı. Bu çok garip bir durumdu.
Eşim bir gece uyurken cep telefonunu aldım ve incelemeye başladım. Telefonu incelediğinde eşimin aslında ikinci bir telefon hattı olduğu dikkatimi çekti.
Anlaşılan o ki sırf o uygulama için bu hattı almıştı ve oradan gelen iş çağrılarına bu telefon üzerinden dönüş yapıyordu. Zaten uygulamada kayıtlı olan numarada başka idi, bu o numara olmalıydı. Bu uygulama üzerinden ne kadar kazandığı ve kimlere iş yaptığını incelerken, bir şey oldu. Eşim neredeyse bu uygulama üzerinden hiç para kazanmamıştı. Tamamlanmış işlerde görünen ücretler de neredeyse sembolik basit rakamlardı. Kimlere iş yaptığını incelediğimde ise hayatımın en büyük şaşkınlığını yaşamış ve asıl amacını o an anlamıştım…
Uygulamada ustanın resmi kısmında eşimin yüzü tam olarak görünmese de vücut yapısı boyu ve kasları net bir şekilde görünmekteydi. Bu iş için özel çekildiği her halinden belli birkaç fotoğraf vardı. Biraz daha incelediğimde eşim gelen birçok iş talepleri içerisinden sadece bayan ismi ile açılmış işler için geri dönüş yaptığını, bayanların işlerine gittiğini, diğerlerine ise cevap bile vermediğini gördüm.
Artık iyice kanaat getirmiştim ki; eşim bu uygulamayı ek iş yapıp para kazanmak için kullanmıyordu. Bunu mutlaka ortaya çıkarmalıydım. Ben de hemen kendime gerçek olmayan bir isimle aynı uygulamadan hesap oluşturdum. Çok eskiden tanıdığım fakat eşimin tanımadığı, samimi olduğum bir arkadaşıma durumu anlatıp yardım istedim.
İletişim bilgileri onun bilgileri olacak şekilde hesap oluşturduk. Bir süre sonra eşim için bir iş talebi oluşturduk ve geri dönüş yapmasını bekledik. Çok beklemeden eşimden geri dönüş geldi. İşin ne olduğu ile alakalı detaylı bilgi istedi. Biz de birkaç prizin yerinden çıkmış olduğu için tehlike arz ettiğini, bunları düzeltmesi için usta aradığımızı yazdık. Eşim uygulama üzerinden zor olduğunu uygun görürsek şahsi numarasını verebileceğini, Whatsapp’tan görüşebileceğimizi söyledi ve bize bir numara gönderdi. Göndermiş olduğu numara diğer hattına ait numaraydı. Tam tahmin ettiğim gibiydi, ikinci hattı sırf bu iş için özel olarak açmıştı.
Bir süre sonra Whatsapp’tan yazışmaya başladık. Eşim bahsettiğimiz işlerin çok basit işler olduğunu söyleyip, “eşiniz evdeyse çok basit bir şekilde yapabilir” diyerek karşıdakinin evli olup olmadığını anlamaya ağız aradı. Bir süre sohbet edip iş ve şahsı hakkında bilgiler aldıktan sonra arkadaşımın yalnız yaşayan bir bayan olduğuna kanaat getirmiş olacak ki akşam saat 18’de gelebileceğini iletti. Eşim o kadar nazik ve özenli idi ki bunu anlamamak imkansızdı.
Eşimin bu yol ile özellikle yalnız yaşayan bayanları etkileyerek onlarla konuştuğunu ve daha da ileriye gittiğini hayal kırıklığıyla beraber anlamıştım artık.
Arkadaşıma beni bilgilendirmesini söyledim ve ondan haber beklemeye başladım. Ne yazık ki tam tahmin ettiğim gibi olmuştu ve eşim arkadaşımı etkilemeye çalışmıştı. Bunun üzerine tüm cesaretimi topladım ve onunla yüzleştim. Elim çok kuvvetli idi, inkar etmedi. Ama ben artık buna devam edemezdim, affetmem mümkün değildi. Şimdi iki çocukla ve işsiz bir şekilde ailemin yanındayım. Eşim ise hala barışma ümidi ile uğraşıyor.
Siz olsanız bunu affedebilir miydiniz, çocuklarım için der miydiniz? yoksa bir kere yapan yine yapar deyip artık geri adım atmamayı mı seçerdiniz?