HHaber

Eşinden İntikam almak isterken neye uğradığını şaşırdı

Eşim her üç ayda bir denetleme maksadı ile işyerimizin Anadolu’da bulunan bayileri ziyarete giderdi. Yaklaşık 10 gün il il gezer ve raporlar tutardı. Daha önce ki ziyaretlere de birlikte gitmiştik. İstanbul’dan araçla çıkar, yaklaşık 15 ilin ziyaretlerini tmamlar, oralarda görüşmeler yapardık. Aynı anda ikişerli gruplar halinde beş ekip tüm Türkiye’ye dağılır ve hepsi birden denetlenirdi. Zaten ben de eşimle böyle bir il ziyareti programı vesilesi ile tanışmıştım ve sonrasında da evlenmiştik.

Hülya hanım;
“Eşimin il ziyaretleri için görevlendirildiğini, eşimle birlikte benim de gitmem söylenmesine rağmen eşimin müdahale etmesiyle, benim yerime eşimin katında çalışan Yasemin Hanım’ın görevlendirildiğini” söylemesiyle neye uğradığımı şaşırmıştım. Eşimin o kadınla ne işi olabilirdi ki, benim yerime onu tercih etmesinin sebebi ne olabilirdi?

Acaba günlerdir eşimin bana soğuk davranmasında ir rolü var mıydı Yasemin’in? Hemen eşimin odasına gittim, odaya yaklaştığımda Yasemin’in içeride eşimle konuştuğunu ve gülüşmelerini duyunca eşimin benden neden soğuduğunu iyice anlamış oldum. Odasına bile girmeden geri döndüm ve hemen sekreter Hülya’yı çağırıp bayi ziyaretlerine kimlerin gideceği hakkında bilgi aldım.

Hülya’nın verdiği listede Eşimle tanışmadan önce bir süre takıldığımız Mert’te vardı. Hiç düşünmeden Mert’i aradım ve uygun görürse bayi ziyaretlerine kendisine eşlik edebileceğimi söyledim. Mert önce şaşırdı, eşimle niçin gitmediğimi sordu ben de bu sefer bir farklılık olsun istedim diyerek konuyu geçiştirdim.
O an aklımda olan tek şey, düştüğüm durumun intikamını almaktı. Mert onay verdikten sonra yarın beni evden alması hususunda sözleştik.
Akşam eve gittiğimizde eşim yarın yola çıkacağını bile söylemedi. Sabah erkenden kalkmış, her zaman yanına aldığı elbise çantasını hazırlamış ve bugün bayi ziyaretleri için il dışına çıkacağını o nedenle iş yerine geçmeyeceğini söyleyip evden çıkmıştı. Ben de hazırlandım ve arkasından çıktım. Mert geldiğinde ise şaşkınlığını gizleyememişti. Zira ben o güne kadar iş yerinde hiç giymediğim kadar farklı ve güzel elbiselerimi giyip onun karşısına o şekilde çıkmıştım.

Mert ile 10 gün sürecek yolculuğumuz başlamıştı bile. Bir yandan da eşimi düşünüyor, ondan nasıl bunun hesabını soracağımın hesaplarını yapıyordum. Sadece bir mesaj atıp benim de bayi ziyaretinde olacağımı eşime söyledim, telefonla aramadım bile.

Yola çıktığımız ilk gün Bursa’da birkaç bayi ziyareti yaptık ve akşama otel odasına geçtik. Otel odasında Yasemin’in sosyal medya hesabını incelediğimde yolculuktan birçok paylaşım yaptığını gördüm. Yasemin’de benim gibi, işyerinde giyemeyeceği kadar farklı giyinmişti ve paylaşımlarında eğlenceli ve mutlu oldukları her hallerinden belli olmaktaydı.

Biraz bekledikten sonra Mert’i arayıp, bir şeyler içmek için aşağı ineceğimi eşlik edip etmeyeceğini sorduğumda hemen kabul etti ve beraber indik. Mert gözlerini benden alamıyordu. Birkaç bardaktan sonra Mert beni odama götürmek için kalktı ve koluma girdi. Sendeleyerek beraberce benim odama gitmiştik. Sonrasında ne yazık ki olanlar olmuştu bile. Zihnimin bir yanı yanlış yaptığımı söylerken, diğer yanı o bunu hak etti diyerek teselli bulmaya çalışıyordu.

10 gün boyunca Mert ile illerde bayilerimizi gezdik ve her gece eğlendik. Uzun zamandır eşimden de görmediğim ilginin akabinde Mert’in bana olan yaklaşımı beni heyecanlandırmış ve eski günlerimizi hatırlatmıştı. Yolculuğumuzun son gönünde otele dönerken kayıtlı olmayan bir numaradan aranıyordum. Bayilerden birisidir diyerek açtığımda karşımda ki bayanın anlattıkları sonrasında şaşkına dönmüştüm.

Beni arayan hanımefendi Merve isminde bir psikologdu. Merve eşimin psikoloğu olduğunu ve kendisi ile üç aya yakındır seans yaptıklarını eğer uygun görürse benimle de görüşmek istediğini söylediğinde afalladım, kalakaldım.
İl dışında olduğumu ve döner dönmez kendisini arayacağımı söyleyerek telefonu kapattım. Eşim hangi sebeple psikoloğa giderdi ki? Düşünceler beynimi kemirmekteydi. Bir an önce İstanbul’a dönüp doktor ile görüşmek, işin aslını öğrenmekti tek istediğim.

Sonraki gün İstanbul’a döner dönmez ilk işim psikoloğu aramak oldu. Eğer uygun vakitleri varsa hemen gelebileceğimi söyledim. Merve hanım 45 yaşlarında uzun yıllar bu mesleği icra eden birisiydi. İşinde tecrübeli olduğu her halinden belli oluyordu. Bir süre sohbet ettik, kendimden ve ailemizden bahsettikten sonra esas merak ettiğim soruyu sordum. Eşim niçin buraya geliyor ve Merve hanımdan destek alıyordu?

Gülümseyerek dedi ki;
“Eşin seninle olan evliliğinin her geçen gün heyecanını kaybettiğinin farkında ve bu soğuklukta da sorunun kendisinde olduğunu düşünüyor. Normalde bu tip terapileri eşlerle beraber yapıyorum, fakat eşin sende hiçbir sorun olmadığını, tüm sorunun kendisinde olduğunu ısrarla söylemesi sonucu böyle bir terapi dönemi geçirdik. Ben de seninle de tanışmak istediğim için seni aradım.”

Bir süre düşündükten sonra:
-Peki eşim neden il ziyaretlerine yanına beni değil de ofisten başka bir bayanı almayı tercih etti dediğimde bana verdiği cevap beni yıktı geçti.
Merve hanım ikimiz arasında ki soğukluğun hem işte hem de evde birlikte olmamızdan kaynaklandığını düşündüğü için, çıkacağı bayi ziyaretlerine eşi yerine başka birisi ile çıkmasının daha doğru olacağını, birbirimize özlem duymamızın aramızda var olan bu soğukluğun gitmesine fayda sağlayacağını söylediğini. Bunun neticesinde eşimin başka bir bayanla gittiğini öğrenmiştim.

Doktorla bir saati aşkın sohbet ettikten sonra beynim allak bullak olmuştu. Bir yanlış anlama sonucu eşime karşı en büyük yanlışı asıl ben yapmıştım.

O gün eve nasıl gittiğimi hatırlamıyorum. Bir ömür boyu aynaya baktıkça kendimden utanacağım bir hafta yaşadım…

Şimdi ben ne yapacaktım, eşimin yüzüne nasıl bakacaktım. Ömür boyu bununla nasıl başedecektim bilmiyordum. Kendime zarar vermekten korktuğum bir anda, profesyonel destek ile süreci atlatmaya karar verdim. Şimdi herkese diyorum ki, sakın siz siz olun anlamadan acele edip hayatınızı benim gibi karartmayın. Son pişmanlık fayda vermiyor…