HHaber

Kıyametin Alametleri Nelerdir Gerçekleşen ve Gerçekleşmesi Beklenen Alametler Hangileridir?

Kıyamet alametleri nelerdir? Kıyamet alametlerin hangileri gerçekleşti?

Kıyamet, İslamiyet ve öteki tek tanrılı dinlerin inanışına göre, dünyanın sonunun gelerek ve tüm vefat edenlerin dirilip mahşerde toplanacağı zamana verilen addır.
Bütün semavi dinlerde kıyametin kopacağı inanışı ortaktır. Daha anlaşılır bir dille fani yaşamın tamamen sona erip ebedi yaşama ulaşacağımız zamanın başlangıcını kıyamet olarak adlandırabiliriz.
Böylesi bir yok oluş ve baştan varoluşu düşününce herkes kıyametin ne zaman kopacağını merak etmekte ve araştırmaktadır. Fakat bu zaman ile ilgili net bir bilgi hiçbir zaman verilmemiştir. Bu zamanı Allah’tan başka kimse bilmemektedir. Ancak hak dinlere indirilen bütün kitaplarda süreç ile ilgili bazı alametlerden bahsedilmiştir.

KIYAMET ALAMETLERİ GERÇEKLEŞTİ Mİ?

Kıyametin süreci net olarak bilinemiyor olsa da, Kur-anı Kerim’de bahsedilen alametler sayesinde sürecin neresinde olduğumuzu görmemiz mümkün olabilmektedir. Bu alametler sayesinde dünyanın sonuna yaklaşıp yaklaşmadığımızı anlayabilmek de mümkün olabilecektir. Dünya’nın her yerinden bilim adamları ve din adamları kutsal kitaplarda yer alan bu alametleri inceleyip günümüzde gerçekleşen olaylarla beraber yorumlamaktadırlar.

En son olarak tüyleri diken diken eden kıyamet açıklaması ise bilim adamlarından geldi ve… DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ…