HHaber

Mutfaktaki mucize! İşte karanfilin hayatımızı kolaylaştıracak ilginç kullanım alanları

Meğer hepimiz bilmeden mutfakta bir mucize saklıyormuşuz! İşte karanfilin hayatımızı kolaylaştıracak ilginç kullanım alanları:

*DİŞ AĞRILARINA PAYDOS

Diş ağrısı, günlük hayatı zorlaştıran dayanılmaz ağrılardan biridir. Diş hekimine gidene kadar bile dayanamaz insan bazen buna. Eğer ağrıyı hafifletmek istiyorsanız karanfil sizin için iyi bir kurtarıcıdır.

Birkaç tane karanfili, ağrıyan dişinize denk getirecak şekilde ısırdığınızda bir süre sonra ağrınızın hafiflediğini ve rahatladığınızı göreceksiniz.

Bu işlemi uygularken karanfili yutmamaya özen gösterin çünkü çok tatsız olabilir bu deneyim.

*RAHATSIZ EDİCİ KOKULAR ELVEDA

Bulunduğunuz ortamın kokusunu güzelleştirmek isterseniz su dolu bir sprey şişesinin içine birkaç tane karanfil ekleyin ya da birkaç damla karanfil yağı damlatın. Bu karışımı kullanmadan önce çalkalamayı unutmayın ve sonrasında püskürtün.

Bazen yemek yaparken mutfakta rahatsız edici inatçı kokular olur. Kaynayamakta olan bir suyun içine birkaç tane karanfil atabilir ya da ısıya dayanıklı bir kabın içinde karanfilleri yakabilirsiniz.

Tuvalet ve banyolarda oluşan rahatsız edici kokular için de karanfil can kurtaran gibi yetişiyor. Bir pamuğun içine birkaç tane karanfil koyup banyonun istediğiniz bir noktasına yerleştirerek bu rahatsız edici kokuları azaltabilirsiniz. Bu metod, giysi dolaplarında oluşan kokuyu gidermek ve giysilerinizin daha güzel kokmasını sağlamak için de kullanılabilir.

Aynalardan fırına kadar her yerde işe yarayan bir formul daha ister misiniz?

Tıraş köpüğünün temizlikte kullanımı sizi şaşırtacak. Aynalardan fırına kadar her yerde işe yarıyor!

*TEMİZLİK MALZEMESİ OLARAK KULLANIN

Temizlik yaparken doğal ürünler kullanmanız, hem sizin hem de ailenizin sağlığı için çok önemli olabilmektedir. Kimyasal içerikli temizleyiciler yerine doğal ürünler kullanarak sağlığınızı olumsuz etkileyen unsurları hayatınızdan çıkartabilirsiniz.

Karanfil, su ve beyaz sirke ile yapacağınız karışım, evinizin her alanında iç rahatlığıyla kullanılabilir. -2 su bardağı su,
-1/4 oranında beyaz sirke ve
-10 damla karanfil yağını bir kabın içinde karıştırın. Temizlik esnasında kullanacağınız miktara göre oranları eşit oranda artırarak kullanabilirsiniz.

Halınızı yıkatmanıza gerek olmaksızın kuru bir şekilde de temizlemek mümkündür. Bunun için
-1 su bardağı karbonat,
-1 kahve fincanı mısır nişastası,
-1 yemek kaşığı boraks ve
-1 yemek kaşığı karanfil karışımını kullanabilirsiniz.

Bu karışımı halınızın bütün yüzeyine serpeleyerek yayın ve birkaç saat bu şekilde bekletin. Ardından halının üzerindeki karışımı elektrik süpürgesi ile çektirin. Ayrıca bu karışımın kokusunu daha da güzelleştirmek için içine nane de ekleyebilirsiniz.