HHaber

Kalburla Güneş Toplayan Adamın Gerçek Hikayesi

Kalburla güneş toplayan adam gerçek mi? Tuttum seni, attım içeri! Tuttum seni attım içeri… Sevdanın, hayat mücadelesi ve gönül muhabbetlerinin gönle değen en güzel haliyle yaşandığı, TRT1’in fenomen dizisi Gönül Dağı’nda’ her karakterin kendine özgü bir hikayesi var.

Gönül Dağı dizisi, işlediği tüm hikayelerde bozkırı ve bu coğrafyada yaşayan insanları samimi bir dille eserlerine yansıtmış olan; “Bozkırın kalemi” Mustafa Çiftçi’nin gün yüzüne çıkmamış öykülerinden esinlenilerek senaryolaştırılmış efsane bir dizidir.

Muhakkak ki Gönül Dağı dizisinin en ilgi çeken bölümleri arasında Ciritçi Abdullah ile kalburla güneş taşıyan adamın buluşmaları yer almaktadır.

İnsanlardan uzak bir yerde, bozkırın ortasında bir kulübede eşinin kabri ile birlikte yaşayan ve kulübesine kalburla güneş taşıyan bu adam, eşinin vefatı sonrası onun aşkı ile meczuba dönmüş birisini canlandırmaktadır.
“Tuttum seni, attım içeri! Tuttum seni attım içeri” diyerek eşine güneşleri taşıyan, bu uğurda ömrünü veren bu adam kimdir, hikayesi nedir, gerçekten böyle bir olay yaşanmış mıdır?

Evet, her bölümde izleyicinin gönlüne dokunan mesajlar veren kalburla güneş toplayan adam, aslında yakın tarihte yaşanmış gerçek bir olayın diziye uyarlanmış halidir.

İşte çok merak edilen kalburla güneş toplayan adamın gerçek hikayesi… DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ…