HHaber

Trendyol’un Gerçek Sahibi Ortaya Çıktı. Meğerse sahibi…

Trendyol’un kurucusu Demet Mutlu’dur. Mutlu, kendisini üniversite yıllarından girişimcilik pazarına atmak istiyor. Kendi iş fikirlerini hayata geçirmek ve kendi işini kurmak için Harvard Üniversitesini bile yarıda bırakan Mutlu, İstanbul Bebek’te oturduğu evi ilk iletişim adresi olarak göstererek Trendyol’u kurdu.

300 bin dolar sermaye ile başladığını söyleyen mutlu ilk ticari faaliyetine de 2010 yılında siteyi yayına aldığı tarihte başladı. Sitenin ilk yatırımcıları arasında internet dünyasının tanınmış isimlerinden isimler yer almakta.
Mutlu, yurt dışından defalarca yatırım almayı da başararak, 2010 yılında 34 milyon dolar ciro yaparak gözleri üzerine çevirdi. İşyerini Maslak’a taşımasıyla beraber, ilk olarak Trndstore mağazasını da burada açtı.

Peki Demet Mutlu Kimdir?
1981 ABD/New York doğumlu olan mutlu, zengin bir ailenin çocuğudur. Liseyi İtalya’da, Üniversiteyi New York Üniversitesi Ekonomi bölümünde okumuştur. Üniversiteyi birincilikle bitirerek kendisinin farklı olduğunu da göstermiştir. Derecesinin ardından Harvard Üniversitesi’nde master yapmak için giden Demet Mutlu Trendyol’un beklenenin üzerinde bir talep görmesi neticesinde okulunu bırakmak zorunda kalmıştır.

Trendyol’u kurmasının ardından ilk 16 aylık süreçte marka uzmanları şirketine 150 milyon dolar değer biçmişlerdir. Kendi hayatından bahsederken, İnşaat projeleri yaptığını, annesinin bankacı olduğunu ve sürekli aktif olduklarını anlatan Mutlu, bu yoğun temponun kendisi için örnek teşkil ettiğini ve iş hayatına bu şekilde atılmaya cesaret ettiğini belirtmiştir. Annesi ve babası Adanalı’dır’

Trendyol Hakkında Bilinmeyenler…

Kısa zamanda bu kadar büyüyen firma, yerli ve yabancı bir çok yatırımcının dikkatini çekmeyi başardı. Çinli Alibaba Trendyol’un yüzde 75’ini 728 milyon dolara satın aldı. O zamandan beridir de Trendyol’un yüzde 75’i Çinli Alibaba’nındır.