HHaber

Arda Ayten bakın şimdi ne yapıyor

Arda Ayten’in cevaplamış olduğu “On kıtadan oluşan İstiklal Marşı’nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer?” sorusu, genç yarışmacının 1 milyon TL’ye açılan kapısı olmuştu.
Şıklar; Vatan, Kan, Toprak ve Yurt kelimelerins-den oluşmaktaydı. Arda Ayten, saatlerce düşündüğü cevabı teyit etmek adına İstiklal Marşı’nı baştan sona okudu ve sonunda doğru cevabı ‘Toprak’ olarak verdi.

Arda Ayten, büyük ödülle ne yapmak istediğini şise u cümlelerle ifade etmişti:
“Gelecek yaz, öğrenebildiğim kadar dil öğreneceğim, kitaplarımın hepsini kendim basacağım ve bir öğrenci olarak yaşama veda edeceğim. Yarışmadan önceki gelirlerimle belli başlı sayıda kitap okumuştum, şimdi 1 milyon lirayı düşününce 50 bine yakın kitap alabilirim. Bu ömrüm boyunca okuyamayacağım bir sayı. İlk günlüğümü yazacağım.”

UZMAN JOKER OLDU

Kim Milyoner Olmak İster yarışması, pandemi nedeniyle ilk zamanlarda koronavirüs tedbirleri kapsamında, seyircisiz çekilmekteydi. O dönemde, yarışmacılara ‘Seyirci jokeri’ yerine ‘Uzman jokeri’ hakkı tanınıyordu. Söz konusu uzman, Arda Ayten olmuştu.
Arda Ayten, şimdilerde hayatını eğitime adamış durumda. Geçtiğimiz günlerde TEDX’e konuşmacı olarak katılan Arda Ayten, ödülü kazandığında söylediği gibi, vaktini daha çok evde geçirerek, kendisini kitaplara adadı. İncelediği eserleri takipçileriyle paylaşan Arda Ayten, hayatına dair anları da sosyal medyadan paylaşmayı ihmal etmiyor. Son paylaşımı ise şu şekilde:

“Antik Roma okundu.

Michelangelo eserleri incelendi.

İngilizce bölümleri dinlendi.

Tip dersleri okundu.

Spor yapıldı.

Yemek yapıldı.

Yazı çalışması tamamlandı.

Üniversitede eğitim adına(!) vakit kaybedildi. Dünyanın en sıkıcı anlatılan dersinden nöbet geçirmeden çıkıldı. Geriye kalanlar;

Yakın arkadaş aranıp bugün öğrendiğin konulardan birkaçı anlatılacak ve uykuya hazırlanırken Brahms dinlenilecek.

İyi, kaliteli bir gün oldu.

Bu benim 24 saatim. Ancak ne yazık ki zamanı fütursuzca ve boş işlerle geçiren nice insan kalabalığının belki de bir haftalık işi.

Unutmayın! Vakit en değerli yatırımınız. Para düşer çıkar, zaman sonuna değin azalır.

Hakkını vererek harcayın.”