HHaber

Çizik Gözlüklere Elveda!

İşte işinize yarayacak süper formüller:
🎇Su ve karbonat: Karbonatı duymayan ya da bilmeyen yoktur. Artık temizlik dendiğinde 1 numaralı yardımcımız o. Temizlikte birçok alanda kullanılan karbonat su ile karıştırıldığında, sadece gözlükleriniz için değil bütün cam yüzeylerde temizlik amaçlı kullanılabilmektedir.

1 çorba kaşığı su ile bir çorba kaşığı karbonatı karıştırın ve nazikçe gözlük camlarınıza sürün. Akabinde de güzelce ılık su ile durulayın. Ve işte size tertemiz çiziksiz bir cam.

🎇Ekran temizleme spreyi: Günümüzde popüler bir şekilde ekran temizleme spreyleri kullanılarak bilgisayar ekranı, televizyon ekranı ve hatta cep telefonunu ekranını temizlemek mümkün olmaktadır. Aynı yöntemi siz de gözlük temizlemek için kullanabilirsiniz. Hem çizilen yerleri onaracak hem de gözlüğünüzü temizleyecektir. Tek yapmanız gereken gözlüğe ekran temizleme spreyini püskürtmek ve mercek temizleme mendili ile temizlemek..

🎇Diş macunu: Ucuz ve etkili yöntemlerin başında gelen çözümlerden bir tanesi de diş macunudur. Diş macununu bir çok yerde temizlik amaçlı kullanabileceğiniz gibi gözlüklerinizin camını temizlemek için de kullanabilirsiniz. Elinize aldığınız bir miktar diş macununu gözlük camlarınıza dış kısımdan dairesel şekilde yayarak sürün. Çizikler çok fazla ve derin ise bu işlemi bir kaç defa yapmanız gerekecek. Diş macunu cam yüzeye sürdükten sonra gözlük mendili yardımıyla diş macununu tamamen temizleyin.

🎇Balmumu: Balmumu bu işe de yarıyor evet, yoksa siz sadece tüyleri almak için mi sandınız? Gözlük canlarımızın temizliğinde balmumundan çok iyi bir şekilde faydalanabilirsiniz. Yapmanız gereken ise bir parça bal mumunu çizilen gözlük camının üzerine dairesel şekilde yavaşça yayarak sürün. Bütün yüzeyi kapladıktan sonra yine nazikçe temizlemelisiniz.

🎇Karbonat tozu ve sirke: Etkili olması bir tarafa, aynı zamanda görüş seviyenizi de artıracak olan bu yöntemi, gözlük camlarınızın temizliğinde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

1 çorba kaşığı karbonat ve 1 çorba kaşığı sirkenin karıştırılmasıyla oluşan karışım, gözlük camına sürülür. Daha sonra ılık su ile durulanır ve işte bu kadar…

🎇Bulaşık deterjanı: Bulaşık deterjanı, temizleme gücü ile gözlük camlarının üzerindeki çizikleri düzelttiği gibi aynı zamanda camların temizliğini de yapmaktadır. Oldukça basit olan bu yöntemi uygulamaksa inanılmaz derecede kolay. Bir miktar bulaşık deterjanını gözlüklerinizin camlarına sürün. Elinizle nazikçe fırçalayın. Ardından ılık su ile yıkayın.