HHaber

Sebebi buymuş! Meğer çamaşırlar bu yüzden kötü kokuyormuş. Bu tüyolarla hemen önleminizi alın…

İLK OLARAK ÇAMAŞIR MAKİNENİZİ TIKA BASA DOLDURMAKTAN KAÇININ

Çamaşır makinesi aşırı doluysa yani makinenizin kapasitesini aşmışsanız giysilerinizin suda serbestçe hareket edemez. Buna izin verin ki, iyice yıkanabilsinler.

Önerilen miktarlardan fazla çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı kullanılması çamaşırın daha temiz, daha parlak olması anlamını taşımıyor bunu asla unutmayın. Güzel koksun temiz olsun derken çamaşırlarda kötü kokuya neden olabilirsiniz. Temizlik maddelerinin gereksiz kullanımı, bakterilerin giysilere yapışmasına ve aşırı köpük oluşmasına yol açabilmektedir. Bu yüzden deterjan üreticilerinin denenmiş dozaj tavsiyelerine uymalısınız. Daha kolay bir yöntem istiyorsanız, kapsül deterjan kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

Herhangi bir sebepten ötürü çamaşır makinenizin program sonu uyarısını duymadıysanız ya da evden çıkmadan önce çamaşır makinesini açmayı unutmuş ve eve de geç gitmişseniz, çamaşırlarınız hava almadığı için kötü kokar.

Nemli bir ortamda bırakılan giysiler de kötü kokar çünkü ıslak kumaşların da bakterileri çektiği bilinen bir gerçektir.

DETERJAN MİKTARI VE HAVALANDIRMANIN ÖNEMİ

Rahatsızlık verecek derecede kokmuş olan giysiler, çamaşır makinenizin kirlendiğinin bir uyarıcısı olabilir. Kirli çamaşırları yıkayan, temizleyen makineniz bir süre sonra gereğinden fazla kirlenmiş ve gerekli temizliği yerine getiremez bir hale gelmiş olabilir.

Nemli ve karanlık olan makine tamburu, tuhaf kokular üreten bakterilerin yaşaması ve üremesi için ideal bir ortam olabilmektedir. Bu nedenle makinenizi düzenli olarak temizlemelisiniz.

Çamaşır makinenizi kullanım sıklığıyla alakalı olarak ayda bir veya birkaç ayda bir yüksek sıcaklıkta kurutun. Bu işlem için piyasadan satın alabileceğiniz bir çamaşır makinesi temizleyicisi kullanabilir veya ev yapımı bir temizleyici ile bu temizliği yapmak isteyebilirsiniz.

Her yıkama sonrasında kazanı kurumaya bırakın. Bu nasıl olur? Yani hava akışını kesmemek için makinenin kapısını bir süreliğine açık bırakarak nemli ortamın yerini kuru ortama bırakmasını sağlayın.

Çamaşır makinesinin kauçuğunda kalan suyu da unutmamalıyız. Bu da tuhaf koku ve bakterilerin kaynağı olabilir. Bu zemini de mikrofiber bir bezle kurulayın.