HHaber

Meğer Makinedeki Bardaklar Bu Yüzden Çiziliyormuş Bakın Neymiş

Bardakların çizilmesindeki en büyük faktör, ne tezattır ki bulaşıkların yıkanması hususunda elimiz ayağımız konumunda olan bulaşık makinesidir.
Fakat, bulaşık makinesinde birkaç hususa dikkat edersek, yeni oluşacak çizikleri engelleyebilir, önerilerimizle de var olan çizikleri yok etme noktasında başarıya ulaşabiliriz.
BULAŞIK MAKİNESİ BARDAKLARI NEDEN ÇİZMEKTE?
Bulaşık makinesinden randıman alınabilmesi için tuz ve parlatıcıya ihtiyaç vardır. Bu ikisinin eksik olduğu durumda makine düzgün çalışmamaya başlar ve çiziklerin oluşmasına zemin hazırlanmış olur. Hepsinin bir arada olduğu bulaşık makinesi tabletleri, makinenizin ihtiyaç duyduğu tuz ve parlatıcıyı sağlama noktasında yetersiz kalır. Bu nedenle göstergeleri takip ederek tuz ve parlatıcının eksik olmaması hususuna dikkat etmek gerekmektedir.
Şebeke suyunun sertliği ve kireç oranı, çizikler oluşmasına sebep olurken bu ikili suyu yumuşatarak çiziklerin oluşmasını engellemektedir.
Bulaşık makinenizde kullanmayı tercih edebileceğiniz jel ve sıvı deterjanlar, parlatıcının olmadığı durumda parlatıcı gözüne ekleyebileceğiniz sirke, bulaşık makinenizin içinin arada sırada temizlenmesi için uygulayabileceğimiz yöntemler arasında yer almakta.
Makineye bulaşıkların nasıl yerleştirildiği de çiziklerin oluşmaması açısından önem arz etmekte. Eğer bulaşık makinenizi gereğinden fazla dolduruyorsanız bu durum hem bulaşıkların düzgün bir şekilde temizlenmemesine hem de çiziklerin oluşmasına zemin hazırlamakta. Bulaşıkları makineye kirli bir şekilde koymak yerine bir kağıt peçeteyle kirini alabilir ya da sudan geçirebiliriz, böylece kir kalıntıları bulunan bulaşıkları makineye yerleştirdikten hemen sonra yıkamasak bile bu kalıntılar makinede beklediği süre içinde bulunduğu zemine kuruyup yapışmayacak ve çizikler engellenmiş olacak.
Aksi halde, makinenin göndermiş olduğu tazyikli su, kalıntıların yüzeyden çıkarken çizikler oluşturmasına yol açacaktır. Bu kalıntılar aynı zamanda makine içerisinde sağa sola hızlı bir şekilde çarpıp cam yüzeylerde çizikler oluşturur.
ELMA SİRKESİ’NDEN NASIL FAYDALANABİLİRİZ?
Çizilen bardaklar için kullanabileceğimiz yöntemlerden biridir elma sirkesi. Elma sirkesini bire bir oranda suyla karıştırarak çizilmiş bardaklarınızı bu karışımın içerisinde bir saat kadar bekletin. Ardından yumuşak bir bezle ovalayarak bardakları parlatın. Eğer sirke kokusundan rahatsız olursanız hassas bir deterjanla elde yıkayabilirsiniz. Eğer az sayıda bardakta çizik söz konusuysa bu durumda sirke damlattığınız ya da sirkeye batırdığınız bir bez ile çizik bardakları ovalayarak silmek de kafi gelecektir. Ardından nazikçe yıkandığında, kuruyunca göreceksiniz ki çizikler ve mat görünümden eser kalmamış.
İNCİR YAPRAĞI’NDAN NASIL YARARLANABİLİRİZ?
Evet, taze incir yaprağı kullanarak bardaklardaki çiziklerden kurtulmak mümkün. Dalından kopardığınız taze incir yapraklarıyla çizilmiş cam bardaklarınızı ovmak yetecek üstelik. Akabinde elde ya da makinede yıkamak suretiyele çiziklerin yok olduğunu göreceksiniz.
Verdiğimiz önerilerle cam bardaklarınızdaki çizikler ve mat görünümün verdiği rahatsızlıktan kurtulabilir, tekrar oluşmasını engellemek için bulaşık makinenizi bakımdan geçirip kullanma talimatlarına uygun şekilde kullanabilirsiniz.

Ve geldik iyi ki öğrendim diyeceğiniz, kullanışlı temizliğin 7 püf noktasına.
1. Parmak İzi Lekesine Bir damla zeytinyağı
Paslanmaz çelik imali malzemelerinde yer eden yağlı parmak izleri sizi çıldırtıyor mu? Bu durumda zeytinyağı sizin için mükemmel bir çözüm sunar. Bir kağıt havluya birkaç damla zeytinyağı (eğer zeytinyağı yoksa; bebek yağı da işe yarae) uygulayın ve paslanmaz çeliği ovalayın. Parmak izleri tamamen kaybolur.
2. Beyaz tebeşirle Yağ Lekesi
Beyaz tebeşir parçalarını her zaman çamaşır deterjanınıza yakın tutun. Giysilerinizde yağ veya yağ lekeleri varsa, tebeşir yağ lekelerini çıkarmanıza yardımcı olur. Lekelere biraz tebeşir sürtün, tebeşir tüm yağları emecektir. Giysilerinizi normalde yaptığınız gibi yıkayın. Leke üzerine biraz mısır nişastası serpmek aynı etkiyi sağlar.
3. Pencere Camlarına Mısır nişastası
Mısır nişastası, pencereleri temizlemek için de harika bir ürün. 240 mililitre su, 240 mililitre beyaz sirke karışımı yapın ve bir çay kaşığı mısır nişastası ekleyin. Çözülmesine izin verin ve pencerelerinizi temizlemek için kendinize mükemmel bir temizlik maddesi hazırlayın….
4. Su Lekelerinin Düşmanı Beyaz sirke
Banyonuzdaki veya mutfağınızdaki minerallerin neden olduğu su lekeleri gerçekten rahatsız edici olabilir. Neyse ki, bu lekeleri bir miktar beyaz sirke ile kolayca çıkarabilirsiniz. Mikrofiber bir beze bol miktarda sirke dökün ve lekeli yüzeyleri temizlemek için kullanın. Sirkeyi yaklaşık 15 dakika bekletin ve sonra tekrar temiz bir bezle silin. Sirkede bulunan asit lekelerin kaybolmasına neden olur.
5. Dondurucu Mucizesi
Çamaşır makinesine giremeyen, bisiklet kaskı gibi kokan spor kıyafetleriniz var mı? Sızdırmaz, büyük bir torbaya alın ve dondurucuya koyun. Dondurucunun soğuğu nedeniyle, koku kasktan kaybolur. Pantolonunuzda sakız mı var? Dondurucuya koyun! Sakız donduğunda, kolayca çıkarabilirsiniz.
6. Ayakkabıları Beyazlatmak İçin Misel Su..
7. Tuvaletlerdeki Koyu Renkli Halkalar
Birçok insan ölü deri hücrelerini derilerinden temizlemek için bir ponza taşı kullanır. Ama bu taşı tuvaleti temizlemek için de kullanabilirsiniz! Islak bir ponza taşıyla kireç kalıntısı ve koyu halkaları çıkarmak çok kolaydır. Ponza taşının tamamen ıslak olduğundan emin olun, eğer değilse, klozeti çizebilirsiniz. Klozetin gerçekten temizlenmesini istiyorsanız, önce kaseye 150 gram kabartma tozu koyabilir ve birkaç dakika bekletip bırakabilirsiniz. Ardından kabı, ponza taşıyla temizleyin.