Yıllardır Yanlış Bildiğimiz Kulak Çınlamasının Asıl Anlamı Bakın Neymiş
Bazen yüksek sesli bir ortamda bulunup, aşırı yüksek seslere veya gürültülere maruz kaldıktan sonra kulağımızda vızıldayan bir ses algılayabiliriz.
Bu vızıldama herhangi bir kaynaktan gelmiyor gibi görünüyor ve garip bir şekilde, onu yalnızca her şey sessizken duyabiliyoruz. Kökeni bilinmeyen bir ses: Kulağımızdaki uğultu, tıslama veya garip ses kulak çınlaması olarak adlandırılır. Bir ses kaynağı olmadığında bu çınlama, sesin hayali bir algısıdır.
Her insan farklı olduğu için, bu ses, kendini kükreme şeklinde veya çınlama olarak da gösterebilir. Buna neden olabilecek birkaç faktör vardır. Çınlama semptomu genellikle geçicidir ve bazen ince – tiz olabilirken, bazı durumlarda ise konuşmayı zorlaştıracak kadar yoğun da olabilir. Ancak çınlama çok uzun sürerse veya kronik olarak tekrarlıyorsa, bunu yaşayanların günlük hayatını etkileyebilir. Tinnitus, iç kulağımızda bulunan küçük saç hücrelerinin yaralanması sonucu oluşur. Bu hücreleri, kulaklarımıza ulaşan ses dalgalarına göre hareket eden koklea yakınında küçük villuslar oluşturur. İşitme siniri daha sonra bu dalgaları ses olarak algılar ve yorumlar. Ancak villuslar yaralandığında,yanlış bir mesaj gönderirler ve beynimiz yanlış sinyalleri algılar. Bu da gerçekte var olmayan bir uyaranı duymamızı sağlar.
İç kulaktaki bu küçük yaralanmalar…DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ…