HHaber

Herkesten sakladıkları kızları

13 YAŞINDA EVLENDİRİLDİ

Faik Öztürk ile dillere destan bir aşk yaşayan şarkıcı Safiye Soyman hayat hikayesi ile de dikkat çeken sanatçılardan. 13 yaşında evlendirildiğini söylemişti ve o günleri şöyle anlatmıştı…

“Ablamın nişanlı olduğunu öğrenince, ‘bırakalım ablayı da küçük kızı isteyelim’ diyorlar. Benim yaşım daha küçük, ‘küçükse yaşını büyütürüz, gelinimiz olsun’ diye ısrar ediyorlar. Ablamdan daha görkemliydim, boylu poslu. Hiç ’13 yaşında’ demezsin ki. ‘Seni istiyoruz’ dediler. Annem ve babam, önce ‘o çok küçük, olmaz’ dediler. Babam sordu bana, daha çocuğum anlamıyorum ki ne bilirim… Babam beni verdi. 15 gün nişanlı kaldık, alelacele evlendik sonrasında. Mahkeme kararıyla yaşımı büyüttüler. Nikah olmuyor başka türlü çünkü, annenin babanın imzası gerekiyor… Hakim, babama, ‘Hoca efendi bakamadıysanız bırakın ben bakayım, parmak kadar çocuğu evlendiriyorsun’ dedi. Hayatım boyunca unutmam onu. Babam ‘yerin dibine girdiğim bir gündü’ dedi, çok üzülmüştü.

KIZI İLE KAMERA KARŞISINA İLK KEZ GEÇTİ

13 yaşında evlendirilen Safiye Soyman’ın çocuk yaşta yaptığı bu evlilikten iki çocuğu oldu. 11 yıl sonra çocuklarının babası Ziya Akaröz’den boşanan sanatçı şu an 60 yaşında. Sanatçı geçtiğimiz yıl sosyal medya hesabından; “İşte 15 yaşında Safiye Soyman. Kızım Ümran 11 aylıkken” notuyla fotoğraf paylaşmıştı . MS hastalığı olan oğluna düşkünlüğü ile anneliği daha da güzelleştiren Soyman’ın kızı magazin gündeminde çok yer almamakta.

Ünlü müzisyenin şu an 46 yaşında olan kızı Ümran Akaröz ile kamera karşısına geçmesiyle gündeme gelen, işte gözlerden kameralardan gizlenen kızı Ümran….