HHaber

Bu ürünü sakın almayın!

İnsan sağlığını hiçe saydığı görüldü.
B-i-m’de satılan Da-ğ-han markalı Sucuk’tan çıkanlar mide bulandırdı..

Bakanlık bünyesinde oluşturulan denetlemeler neticesinde tespiti yapılan toplam 229 firmaya ait 355 parti ürün yasaklandı.

Bu ürünlerin içinde at eti, eşek eti, kanatlı hayvan karışımı ve de tarihlerinin geçmiş olduğu bilinen ürünlerin yine de pazara sürüldüğü görüldü.

Bahsi geçen sucuk ürünlerinde yüzde yüz dana eti içeriği ile satılan sucuklarda yabancı maddeler olduğu belirlendi.

Laboratuvar analizleri sonucunda, Sultan Et Ürünleri üretici ismisye üretilip, B-İM marketlerindeki raflarda yerinialan Dağhan Sucukları’nda Tükrük Bezi (Baş eti) çıktığı açıklandı.

Firma yetkilileri bu tetkikleri kabul etmeyip, analizlere itiraz etti. Aynı üründen bir örnek daha alındı. İkinci örneğin yapılan analizlerinde de Tükrük Bezi (Baş eti) çıkttığı görüldü.

Sultan Et firmasına ce-za-i prosedür uygulandığı öğrenildi. Bakanlık denetim ekibince oluşturulan denetlemeler neticesinde şüphe edilen ve analiz değerleri ile tespit edilen toplam 229 firmaya ait 355 parti ürün yasaklandı. GercekTaraf.com haber sitesinin haberine göre; bahsi geçen ürünlerin içinde at eti, eşşek eti, kanatlı hayvan karışımı ve tarihin geçmiş olmasına rağmen ürünlerin yine de pazara sürüldüğü görüldü.