HHaber

127 yaşında hayata veda etti Dünyanın bilinen en yaşlı insanı olabilir

Kilise kayıtlarının dedesinin yaşını açıkça gösterdiğini dile getiren torunu; dedesinin hayvancılıkla uğraşan ve kendisinden sonra 5 nesil gören kibarlığı, çalışkanlığı ve yardımseverliği ile de sıra dışı bir insan olduğunu dile getirdi.

BBC’de verilen haber; Eritre’nin Azefa köyünde yaşamış ve894 doğumlu Tinsiew’in aile ferrtlerinin, dedelerinin “dünyanın en uzun yaşayan insanı” olarak kayıtlara geçmesi için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuruda bulunduğunu bildirmekte.

137 YAŞINDA OLABİLİR İDDİASI

Kasabada görev yapmakta olan papaz Father Mentay ise, kayıtların aileyi doğruladığını söylediK kasabalılar da Tinsiew’in 120. yaş gününü kutladığında orada bulunduğunu belirttiler. Aile ayrıca ilginç bir şey daha diyerek; dünyanın en yaşlı insanı olduğu tahmin edilen Tinsiew’in aslında 137 yaşında olduğunu ve kasabada din adamı olmadığı için 10 sene geç vaftiz edildiğini iddia etti.

Daha önce 122 yıl yaşadığı öne sürülen Fransız Jeanne Calment, Guinness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en uzun yaşayan insanı olarak girmişti. Şimdi Eritreli Natabay Tinsiew acaba onun rekorunu elinden alacak mı..?