HHaber

Hayata bakışınızı değiştirecek bir hikaye

Nihayetinde akibeti bellidir ve giderken ailesine bir faydası olacaksa elbette kabul etmelidir. Derhal sedyeye yatırırlar.

Serumda yeşil, mavi ve kırmızı renkte 3 farklı sıvı vardır. Doktor mahkuma olacakları anlatmaya başlar ve der ki;
– “Önce yeşil sıvıyı damarına enjekte edecekler, akabinde ellerin ve ayakların uyuşacak. Sonra sırada mavi sıvı var. Bununla beraber de yüzün kolların ve bacakların uyuşacak.
Son olarak Kırmızı sıvıyı enjekte edecekler, bunun neticesinde de şuurun kaybolacak, s-olunumun ve k-albin d-uracak. Adam olacaklara kendini hazırlar. Fakat bilmediği önemli bir şey vardır…

İşlem başlar ve doktorun söylediği etkiler sıra ile ortaya çıkmaya başlar. Önce elleri ve ayakları, sonra kolları ve bacakları, sonra da şuur kaybı ile beraber s-olunumun ve k-albin durması.
Doktor ve hapishane müdürü göz göze gelir, birbirlerine onay mahiyetinde kafa sallarlar. Mahkumun i-nfazı tamamlanmıştır.

“Mahkumun bilmediği ise bunun aslında bir deney olduğudur.”

1921 yılında Kurt Abelade isimli m-ahkum, bir psikolojik deneyin nasıl sonuçlanacağını görmek için kobay olmuştur. Ailesine ödenen para aslında bir bağış değil, yasa gereği ödenmesi gereken tazminattır.
Mahkuma enjekte edilen serumdaki sıvıların ise mahiyeti sadece renkli sudur.

Bu deney göstermiştir ki İnanç ile insanın hayatını kaybedeceği şartlandırması sonucunda bu mümkündür.
O yüzden “Doğru” düşünce “inanç” en karamsar zamanda bile yeniden başlayıp, her zorluğu aşma gerçekliğini mutlaka başarmayı sağlayacaktır.

Her olumsuzluğa rağmen ayakta kal…
Şu asla unutulmamalıdır her insan kendi hikayesini kendisi yazar, fakat bunda mutlaka çevresindeki iyi insanların etkisi vardır…
Mutluluk ve inanç ile gülümseyin hayata….