HHaber

5 Ton üretiyor, Siparişleri yetiştiremiyor

Kozalak pekmezini yapmaya karar verdi. Gülten Özsoy, çam kozalaklarını ormandan topladı ve evinin bahçesinde kazanda kaynatmak suretiyle pekmez haline getirdi.
Kullandıkça eşinin rahatsızlığına iyi geldiğini anlayan Gülten Özsoy, 5 yıl önce 30 kilo üreterek başladığı pekmez yapımına şu anda 5 tonluk iş artışı ile devam ediyor. Üstelik siparişlere de yetişmeye çalışıyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden kozalak pekmezi satışına devam eden Gülten Özsoy, özellikle pandemi döneminde kozalak pekmezine olan ilginin çok fazla arttığını söylüyor.

“5 TON ÜRETİYORUM, SİPARİŞLERE YETİŞEMİYORUM”

Evinin bahçesindeki kazanlarda kozalak pekmezini pişirmeye devam eden Gülten Özsoy;
-“Eşim 5 yıl önce KOAH rahatsızlığı dolayısıyla zor günler geçiriyordu. Televizyonlardaki doktorlardan ve komşularımdan kozalak pekmezinin iyi geldiğini duydum. Ben de yapayım dedim, sonra bölgemizdeki ormanlardan çam kozalağı topladım. Sonra bunları usulüne uygun şekilde kaynatarak, pekmez haline getirdim. Eşime verdikten sonra faydasını görmeye başladık. Sonra bunu duyan insanlar benden sipariş vermeye başlayınca, artık her yıl yapmaya başladım” dedi.

İlk olarak 30 kilo pekmez yaptığını belirten Gülten Özsoy, “Şimdi ise 5 ton kozalak pekmezi yapıyorum. Yapım aşaması çok uzun sürdüğü için bizlerin çok zamanını alıyor. Özellikle dünyada yaşanan pandemide çok fazla sipariş aldık. Kozalak pekmezinin akciğerlere iyi geldiği ve nefesi de açtığını biliyoruz. Tüm Türkiye’den sipariş veriliyor. Geçtiğimiz yıl Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Orköy Müdürlüğü tarafından bizlere destek de sağlandı. Çok memnun kaldık. Gücümün yettiği kadar kozalak pekmezi üretimine devam edeceğim” şeklinde konuştu.