HHaber

İçinde bir şey olduğunu görünce…

52 yaşındaki Susan, bitpazarlarını, ucuzluk mağazalarını ve eski eşyalar alabileceğiniz yerleri her zaman sever ve gezip hoşuna giden şeyleri ucuza alırdı. Birçok insanın eski hurdalar olarak gördüğü şeyler Susan için gerçek bir hazine olabilirdi. Bu yüzden, özel hazineler aramak için farklı pazarları gezerdi. Genellikle eve götürdüğü şeylerin yalnızca duygusal bir değeri olurdu ancak arada sırada çok özel bir şeyler bulduğu da olurdu.

Susan, yine bir pazar ziyaretinde ski ıvır zıvırların arasında ona bakan bir kedi heykelciği görmüştü. Üstelik çok eski görünüyordu. Yıllar boyunca kedilere tapınılan Mısır’dan geldiğini tahmin etti. Heyecanla sahibine heykelin fiyatı sordu.
“Ah, o eski şey mi?” dedi gülerek sahibi. “3 euroya senin!” Harika dedi! Susan. bitpazarında bulduğu şeyin mutluluğuyla eve döndü. “İşte böyle en kötü çöplerin arasında bile değerli bir inci bulunuyor!” diye düşündü neşeyle.

Eve vardığında heykelciği daha detaylıca araştırmak için sabırsızlanıyordu. Her açıdan fotoğrafını çekti ve fotoğrafları antika eşyalarla ilgili bir forumda paylaştı. Fakat sonrasında olanları hiç tahmin edememişti. Sabah olunca heykeline dair birkaç yanıt almayı umarak yatağa yattı. Ancak ertesi sabah uyandığında gelen kutusu mesajlarla dolmuştu.. Susan uykulu gözlerle yataktan kalktı. Heykelin fotoğraflarının tüm dünyaya yayılmış olduğundan haberi yoktu. Gelen kutusunun kedi heykeliyle ilgili yorumlarla dolduğunu görünce bir anda şaşkına döndü. Bu heykel gerçekten bu kadar özel miydi? Çok yakında öğrenecekti…

Kocaman açılmış gözlerle tüm yorumları gözden geçirdi, ta ki çok özel bir e-postayla karşılaşana kadar. Çok tanınan bir tarihçi heykeli nereden bulduğunu soruyordu. Antik Mısır’da kullanılan bir heykelciğe çok benzediğini öğrendi. Ancak heykelin sahte olup olmadığını anlaması için kırıp açması gerekecekti…

Susan, yüzünde şaşkın ve ne yapacağına karar verememiş bir ifadeyle heykeli eline aldı. Ve hızla zemine fırlatınca ortaya inanılmaz bir şey çıktı.

Görünüşe göre heykelin içinde mumyalanmış bir kedi vardı! Susan bunca zamandır heykelin içinde olan yaratığın fotoğraflarını çekti ve onları bir tarihçiye gönderdi. Sonrasında olanlar ise inanılır gibi değildi.

Susan, mumyayı bir tarih müzesine bağışladı. Ancak hepsi bu değil. Hikayesi tüm dünyaya yayıldı ve bir anda ünlü oluvermişti. Kazandığı ününü dünyanın dört bir yanındaki ikinci el mağazalarına para toplamak için kullandı, böylece en sevdiği hobisinin keyfini çıkarmaya devam edebilir ve diğer insanlar da bu zevki tadabilirdi. Şimdilerde ise hâlâ bulabildiği bitpazarlarında dolaşıyor ve insanlar her gün bir ikinci el mağazasında onunla karşılaşabilir.