HHaber

Görünce neye uğradığını şaşırdı

Karşısında neye uğradıklarını şaşırdılar.
Tabutunun kapağını açan aile bireyleri 71 yaşındaki Naciye Şentürk yerine bambaşka birini gördüler. Naciye Şentürk yerine 30’lu yaşlarda genç bir erkekti tabutun içindeki.

KENDİ CENAZELERİNİ İSE DİĞER AİLE GÖTÜRMÜŞ

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Naciye Şentürk ile koronavirüs sonucunu hayatını kaybeden Bülent Ö.’nün c-enazelerinin karıştığını fark eden Naciye Şentürk’ün yakını Ramazan Gedik, durumu sosyal medyadan paylaşarak bu olaya tepki gösterdi.
Gedik, kadın ve erkek c-enazelerinin karışmasının affedilir bir hata olmadığını belirterek, “Cumartesi gecesi yakınım Naciye Şentürk, kalp krizi geçirdi. Kaldırıldığı Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde vefat etti. Bizler de sabah c-enazemizi almaya geldiğimizde morgda açıp bakmak istedik. Açtığımızda bize verilen c-enazenin Naciye Şentürk olmadığını gördük. Bizim c-enaze 71 yaşındaki Naciye Şentürk olması gerekirken tabutta 30’lu yaşlarda genç bir erkek vardı. Şaşırıp kaldık” dedi.

BU CENAZE SİZİN DEDİLER

Gedik tabutun içindeki c-enazenin kendilerine ait olmadığını anlayınca hemen görevlilerle iletişime geçtiklerini söyledi.
“İlgililere durumu izah ettik. Oradaki morg görevlisi arkadaş, hayır, bu c-enaze sizin dedi. Bülent Özer’in yakınları bizden önce bizim cenazemizi alıp defin etmek üzere oradan ayrılmışlardı. Hemen ambulans şoförünü arayıp, durumu izah ettik. Bizi beklemelerini söyledik. Ve kendi c-enazelerini de kontrol etmelerini söyledik. Bize bırakılan c-enaze Covid hastasıymış. Aile bu yüzden kendi sağlığını tehdit etmemek için kontrol etmeden teslim almış. Biz de kendi c-enazemiz diye rahat bir şekilde morga girdik. Bu affedilmeyecek bir hatadır. Sonuç itibariyle mezarlığa gelip c-enazeleri değiştirdik” şeklinde olanları anlattı.

OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Naciye Şentürk’ün yakını Gedik, olayın takipçisi olacaklarını ve hukuki yollara da başvuracaklarını ifade ederek, “Hastanenin başhekimiyle görüştüğümüzde konuya inanamadığını söyledi. Başhekim, ‘Olayın üzerine gidip sorumlular hakkında gerekli işlemleri yapacağım’ dedi. Sözlerine;
“Ben bu işin takipçisi olup, sonuna kadar kanuni yoları deneyeceğim. Bugün bu yanlışı düzeltmezsek yarın daha ciddi sorunlar ortaya çıkabilir” şeklinde devam etti..

Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Erdal Aktük ise c-enazelerin karışması hakkında, sorumlu görevliye dair gerekli işlemlerin başlatıldığını açıkladı…