HHaber

Zeki Alasya’nın Kızı Meğer

Zeynep Alasya’yı dizilerden dolayı aslında yakından tanıyoruz ama Zeki Alasya’nın kızı olduğunu bilmiyoruz. Zeynep Alasya hem sinema sektöründe hem de müzik sektöründe yer almaktadır. Her bölümünü heyecanla izlediğimiz “Osmanlı Kıyam” ve “Diriliş Ertuğrul” gibi dizilerin müziklerini Zeynep Alasya hazırlamıştır.

Peki Sanatçı Zeynep Alasya Kimdir?

Kısaca 1976 doğumlu olan Zeynep Alasya, ünlü oyuncular Zeki Alasya ve Oya Alasya‘nın kızıdır. 5 yaşından itibaren piyano ve solfej eğitimi almaya başlamıştır. İstanbul Beyoğlu Lisesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü’nden mezun olmuştur.

Profesyonel müzik kariyeri Melih Kibar ile başlamış, ayrıca Tülay Uyar’dan şan dersleri alarak, şarkı sözü yazmıştır. Değişik vokal, sahne ve jingle çalışmalarının akabinde ilk olarak Melih Kibar’ın “Saat Sabahın Dokuzu” albümünde yer alan “Bir Bakışın Yetti” isimli şarkı ile kariyerine başlamıştır. Cumhuriyetimizin 80. Yılı için Kibar’ın bestelemiş olduğu “80. Yıl Marşı”nın sözlerini de Zeynep alasya yazmıştır.

Bir dönem Sezen Aksu‘nun vokalistliğini yapan Zeynep Alasya, 2010 yılında Rec Müzik Prodüktörlük bünyesinde “Suskun” isimli ilk solo albümü ile müzik severler karşısına çıkmıştır. “Osmanlı Kıyam” ve “Diriliş Ertuğrul” gibi dizilerin müziklerini de Zeynep Alasya hazırlamıştır.
İlk evliliğini 22 yaşında yapmıştır, sonrasında boşanmıştır. Sanatçı daha sonrasında, çok sayıda reklam ve dizi müziğine imzasını atan Alpay Göltekin ile evlenmiştir. Bu evliliğinden Ali isminde bir oğlulları olmuştur. Sanatçı, “Kiralık Aşk” dizisinde de karşımıza çıkmıştır.