HHaber

Müge Anlı’dan Ayrılmış Olan Arif Verimli’nin Zehir Zemberek Açıklamaları

Yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen ve sosyal medyada da adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Oytun Erbaş son olarak da ‘tuzlu ayranın otizme yol açtığını’ iddia etti.

Bu açıklama karşısında birçok kişiden tepkiler yağarken, Prof. Dr. Arif Verimli’de sessiz kalmadı.
Dünya çapında 100’den fazla bilimsel makalesi yayımlayanmış olan ve adını en çok da pandemi sürecinde duymaya başladığımız Doç. Dr. Oytun Erbaş, yaptığı açıklamalarla gündeme yeniden oturdu.

Koronavirüs vakalarının ilk görülmeye başlandığı dönemde de maske açıklamasıyla çok konuşulmuştu. Geçtiğimiz aylarda ise;
“Koronavirüs Türklere İşlemez” şeklindeki konuşmaları ile tepki çeken Erbaş’ın yaptığı açıklamalara şimdi bir yenisini daha ekledi. Yapılan açıklama sonrasında sosyal medyadan çok fazla tepki yağdı. Kendini “Türkiye’nin Elon Musk’ı olarak gören Erbaş’ın bu açıklaması artık meslektaşlarının da tepkisini çekti.

“ARTIK LÜTFEN SUS”

Doç. Dr. Erbaş’ın’ “tuzlu ayranın otizme yol açtığını” öne sürmesi, tuz ve yoğurdun birleşmesinin ise “zehir” olduğunu açıklaması, sosyal medyada tepki çekti.
Erbaş’a bir tepki de Müge Anlı’dan tanıdığımız Prof. Dr. Arif Verimli’den geldi. Erbaş’ın açıklaması karşısında kayıtsız kalamayan Prof. Dr. Arif Verimli;
“Dikkat çekmek için yapıyorsan başka bir şey ama buna gerçekten inanıyorsan lütfen tabip odası, sağlık bakanlığı göreve… Artık lütfen sus oğlum, sen bir Tabipsin… Elimizden ne gelirse yapalım senin için…” cümlelerini kullandı.

Erbaş’ın açıklamalarına meslektaşları da tepki gösterdi. Sosyal medyada birçok kişi tepkisini dile getirmek için paylaşımlarda bulundu.