HHaber

Büyükşen davası son dakika Afgan çoban yapmış olamaz iddiası

Yaşananlar doğrultusunda 10 dedektiften oluşan özel ekibin kurulması ile ve Türkiye gündeminin en çok konuşulan olayı olan Necla ve Metin Büyükşen çifti c-i-nayeti ile ilgili yeni gelişmelerin ortaya çıkarılması tüm ayrıntılarıyla ele alındı.

Çiftin doktorluk yapan oğulları Osman Büyükşen ve de c-i-nayetin azmettiricisi iddiası ile tutuklanmış olan Abdullah Başdemir’in avukatı Yusuf Karataşlı da programın konukları arasında idi. Ayrıca “kasten fiil işleme” s-u-çlaması neticesinde tutuklanan Afgan çoban Abdülhamid Uzbek’in eski patronunun yakınları da programa katıldılar.

OLAY TARİHİNDE ÇANKIRI’DA İDİ İDDİASI

Araştırmacı gazeteciliği ve yağtığı program ile gündeme dair konuları en ince ayrıntıları ile ele alan Müge Anlı’da çok ciddi detaylar rtaya çıkarıldı.
Jandarma Genel Komutanlığına bağlı JASAT
(Jandarma Suç Araştırma Timi) ekipleri tarafından, 13 Temmuz tarihinde başlatılan operasyonlar ile “kasten fiil işleme” s-u-çlaması ile t-u-tuklanmış olan Afgan uyruklu Abdülhamid Uzbek’in, olay tarihinde Çankırı’ya bağlı Orta ilçesinin Elden köyünde çobanlık yapmakta olduğu açıklamaları yapıldı.
Türkiye’ye 2015’de kaçak olarak giriş yapan Afgan Uzbek’in, 4 Temmuz 2018 tarihi itibariyle Veli Yıldırım adlı şahsın yanında çalışmaya başladığı ve 5 Mart 2020 tarihine kadar da orada bulunduğu ortaya çıkarıldı.

BUNU ASLA YAPMIŞ OLAMAZ İDDİASI

Bahsi geçen Büyükşen olayında bu fiili işlemesi için kiralandığı iddia edilen Abdülhamid Uzbek’in bahsi geçen o dönemde çalıştığı kişi ve ailesine de ulaşan Anlı’nın programında canlı yayına katılan Veli Yıldırım’ın yeğeni ve de damadı, Afgan çobanın 20 ay boyunca yanlarında
olduğunu söyledi ve bunun yanı sıra Uzbek’in çok efendi, sakin ve kendi halinde biri olduğunu bu fiili de asla işleyemeyeceğini sözlerine ekledi.

ORTADA BAŞKA BİR NEDEN Mİ VAR..?

Büyükşen davasında azmettirici olmakla suçlanan Abdullah Başdemir’in avukatı
Yusuf Karataşlı;
Müvekkilinin ifadesini hatırlattı ve Abdülhamid Uzbek’in olaydan 3 ay öncesinde Konya’dan ayrılmış olduğunu ekledi.
Müge Anlı sayesinde ortaya çıkarılan bu bilginin akabinde Büyükşen davasında kafada daha fazla soru işaretlerinin ve şüphelerin olduğu hususu yine Anlı tarafından;
“Kimse kimse için böyle k-i-ralık k-a-til tutup cana kı-y-dırtmaz. Ortada başka bir neden var“ denildi.

“K-A-TİL NE EVİ NE DE YOLU ŞAŞIRDI” İDDİASI

Müge Anlı’nın bügünkü canlı yayınında ise şaşırtıcı ifadeler kullanıldı. Metin Büyükşen ile Necla Büyükşen’in annesi yayına bağlandı. Yaşlı kadın, “Bir Afgan buldular içeri attılar. Tutuklanması gerekenler dışarıda. K-a-til ne evi şaşırdı ne de yolu şaşırdı. Afgan çobanın suçu yoksa bıraksınlar” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre, 3 Eylül 2018 tarihinde başlarına kar maskesi geçiren kişiler Metin Büyükşen’e ait eve, kapısı açık olduğu sırada girdi. Kimliği belirsiz kişiler, emekli memur Metin Büyükşen ve eşi Necla Büyükşen’e saldırarak hayatlarına son vermiş, t-üfeğin dipçiğiyle çiftin kızı Büşra’yı yaralayıp kaçmıştı. Başına aldığı darbeyle yaralanan Büşra Büyükşen, olay sonrası komşulardan yardım istedi. Komşularının otomobiline binen Büyükşen, jandarmaya giderek, olayı anlattı. Eve giden jandarma ekipleri, Necla- Metin Büyükşen çiftinin c-ansız bedenlerini buldu. Yaralı Büşra Büyükşen de sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Hastanesi’ne kaldırılıp, tedavi altına alınmıştı…