HHaber

bir dönemin aranılan jönüydü

KENAN KALAV KİMDİR?

Asıl ismi Yusuf Kenan Kalav olan sanatçı, 1 Kasım 1961 tarihinde Alman Suzi Hanım ile Mardinli kimya profesörü Cevat Bey’in oğlu olarak dünyaya gelmiştir. İstanbul Özel Alman Lisesi’ni bitirir, sonrasında Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’ndan mezun olur ve Münih’te turizm ve otelcilik eğitimi alır.

Kameraların dikkatini çekmesi uzun sürmez. Dış görünüşünün etkileyiciliği sayesinde önce bir fotoromanda oynadı. Sonrasında sinemayla deva etti.
İlk rolü 1976 yılında Çaresiz adlı filmde küçük bir rol idi. Daha sonra da arkası geldi. 1984 yılında başrollerini Hülya Avşarve Meral Orhonsay ile paylaştığı Tutku adlı film ile bir anda yıldızı parladı. Özellikle de kadınlar arasında revaçta idi. “Bize Ne Oldu” adlı fotoromanda Nükhet Duru’yla oynadı.

Ömrümün Tek Gecesi, Katiller de Ağlar, Suçlu Gençlik gibi filmlerden sonra Çalıkuşu dizisiyle zirve yaptı. Aydan Şener ile başrolü paylaştığı Çalıkuşu dizide kendisiyle özdeşleşen Kamuran karakteri onu şöhretin zirvesine taşıdı.
7 Kasım 1990’da İstanblul’dan İspanya’nın Barcelona kentine gitmek için havaalanına iner inmez polis tarafından gözaltına alındı.

Esyaları arasında 2 buçuk kilo e-r*oin ile yakalanmaktan 10 yıl h-apis c-ezası aldı. İlk 1 buçuk yılı h-ücrede geçti. Sonra 6 kişilik bir koğuşa nakledildi. Bu arada İspanya kralı Carlos’a af dilekçesi göndermişti ve sonra bir gün c-ezaevi müdürünün ‘postası’ oldu. C-ezaevinde sadece geceleri yatıyor, gündüzleri ise, kendine iş kurmak için çalışmalar yapıyordu. Yaklaşık 5 yıl c-ezaevinde kaldıktan sonra 1996’da ş-artlı t-ahliye ile serbest kaldı. Bu sürenin bitimi olan 15 Mart 1999 tarihine kadar İspanya’da ikamet etti. O arada Barcelona kentine 90 kilometre uzaklıkta bir balıkçı kasabasında restoran işletmeye devam etti.

Kenan Kalav halen Barcelona’da; üçü beş ortaklı, biri kendine ait dört restoranın sahibi olarak hayatına deva ediyor. Ayrıca Barcelona’ya 40 kilometre uzaklıktaki bir koyda da 18 odalı bir pansiyonu da o işletmekte.

15 Mart 1999 tarihine Türkiye’ye dönüşü sonrası geçirdiği bir trafik kazasıyla gündeme geldi.
Türkiye’ye döndükten sonra Askerliğini bedelli olarak Burdur’da yaptı. 1999’da dönemin gözde dizilerinden Yılan Hikayesi’nde, Sultan, Bir Yıldız Tutuldu, Melekler Adası, Köpek ve İşte Benim gibi adlı dizilerde oynadı. Kenan Kalav, 1989 yılında Nesra Tan hanım ile evlendi. İspanya’da hapisteyken boşandı.Cankurt (d.1991) adında bir oğlu vardır. Kenan Kalav daha sonra 2006 yılında Yeşim Sayınsoy ile evlenmiştir.