HHaber

Bunu kapınıza asın sinekler yaklaşamasın

Aslında bu yöntemi balıkçılık yapan ve uzun zamandır sahil kasabalarında yaşayan insanlar uyguluyor. Bu yöntem oldukça pratik ve kolay bir yöntem. Üstelik doğaya da herhangi bi zararı yok. Ege’deki sahil kasabalarında ara sıra bu yöntemi uygulayan insanlara denk gelsek bile ülkemizin genelinde uygulanan bir yöntem değil.
Eğer evlerinizden sinekleri ve böcekleri uzak tutmak istiyorsanız size tavsiyemiz bu yöntemi uygulamanız. Böylelikle kimyasal herhangi bir madde de kullanmamış olacaksınız!
Gerekli olan malzemeler:
-Limon suyu,
-Poşet,
-Yemek tuzu,
-Musluk suyu,
-Parlak madeni para

Yöntem nasıl uygulanacak?
Kullanacağınız poşetin içerisine 500 mL su ve yarım bardak limon suyu ekleyin. Ardından iki yemek kaşığı kadar tuz ve 7-8 tane de madeni para ekleyin. Daha sonra poşetin ağzını güzelce bir ip yardımıyla kapatın ve evinizin kapısına, ya da balkonunuza, bahçedeyseniz ağaca bile asabilirsiniz.
Yapmanız gereken tek şey bu. Böylelikle evinizi rahatsız olduğunuz sinek ve böceklerden korumuş olacaksınız.
Bu yöntemin neden işe yaradığını merak edecek olursanız, bilimsel temeli olmasa dahi gerçekleştirilen deney sonuçları gösteriyor ki sinekler ışık saçan parlak cisimlerin etrafında toplanıyor. Poşetin içerisindeki madeni paralar ve su gün ışığının kırılıp etrafa ışık yaymasını sağlıyor. Bu sayede sineklerin ilgi odağı hazırladığınız poşet oluyor. Limon suyu ve tuz sayesinde madeni paralarının aşınması engelleniyor. Bu da hazırladığınız poşetin kullanım süresini arttırıyor.