HHaber

Manavgat ve Akseki’deki orman yangınını bin TL karşılığında çıkarmış

Jandarmaya teslim edildi.
Ö.T.’nin teslim ettiği ses kaydına istinaden jandarma ekipleri harekete geçti.

MOTOSİKLETİNDEN BENZİN ÇEKEREK FARKLI YERLERE DAĞITMIŞ

A.Y’nin Güçlüköy’de çıkan orman yangınını kendisinin başlattığına dair ses kaydını saklama gereği duyduğunu dile getiren Ö.T.’nin verdiği ifade ile;
“Telefonumdaki bir program sayesinde görüşmelerimi kaydediyordum. Kayıtlar çoğaldığında ise silip temizlerim. Ancak A.Y. ormanı yaktığını anlatınca, bu ses kaydını silmemem gerektiğini düşündüm. A.Y, bana telefonda;
“Güçlüköy’ün Manhayıt mevkisindeki ormanı yaktığıdnan bahsetmiş olduğu için bu ses kaydını sakladım. Görüşmemizde bu işi bin TL para karşılığında yaptığını, kendisine ait motordan benzin çekerek farklı yerlere dağıtıp yangını çıkarttığını” dile getirdi.

“Yakalanırsan madde bağımlısı olduğunu söyle” talimatı ile bu iş için bin TL karşılığında anlaştığını, ancak anlaştığı kişinin 250 TL daha fazla para verdiğini, bu kişinin yakalanması halinde ise sarhoş ve madde bağımlısı olduğunu ve hiçbir şey hatırlamadığını söylemesi talimatı verdiğini, kendisine ormanı yaktıranın ve parayı veren kişilerin birbirinden farklı kişiler olduğunu, para veren kişiyi tanıdığını ama yaktıranının kim olduğunu bilmediğini ifa etti. Ancak kimden para aldığını kimin ormanı yakması için talimat verdiğini bana söylemedi” dedi.

Ses kaydı ile ve Ö.T.’nin verdiği ifade üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, A.Y.’yi kısa sürede yakalanarak gözaltına aldı. A.Y. ise Ö.T’yi etkilemek maksatlı için yangını kendisinin başlattığı yalanını söylediğini, görüşmenin gerçekleştiği gün s-arhoş ve madde kullandığı için kafasının iyi olduğunu, görüşmeyi yaptığını dahi hatırlamadığını söyledi. S-uçlamaları reddetti.
A.Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine sevk edildi.