HHaber

Bakın sebebi neymiş…

Susan eve gider gitmez bilgisayarını açtı ve maillerine baktı. Yüzünde bir gülümsemeyle aile fotoğraflarını birer birer inceledi. Fotoğrafçı harika bir iş çıkartmıştı!
Susan fotoğrafları sırasıyla incelerken gülümsemeye devam etti. Çocukları her bir fotoğrafta çok tatlı çıkmışlardı. Sonbahar renkleri harika görünüyordu! Fotoğraf çekimi için gerçekten de harika bir gün seçmişlerdi. Bastırıp çerçeveletmek istediği fotoğrafları not almaya başladı. Onları duvarda, herkesin görebileceği bir yerde hayal edebiliyordu. Kış geldiğinde aile ve arkadaşların göndermek için kart olarak bu fotoğraflardan birini bile kullanabilirdi. Bir Fotoğraf Dikkatini Çekti Tüm ailenin bir arada durduğu ilk fotoğraf Susan’ın dikkatini çekti.
John’un ne kadar gergin olduğu yüzünden belliydi. Çok rahatsız ve garip duruyordu. Sanki ailesiyle değil yabancılarla fotoğraf çektiriyor gibiydi. Susan fotoğraf çekilen günü düşündü ve John’u rahatsız eden şeyin ne olduğunu merak etti. Neden o kadar soğuk davranıyordu? O anda fotoğrafta bir şey gözüne takıldı. Kocasının eline yakınlaşmaya başladı. Şüpheleri doğrulandı. Kocasının eline yakınlaştığında gördüğü şey kalbinin sıkışmasına neden oldu. Kocasının elindeki yüzük evlilik yüzükleri değildi. John çocukluk arkadaşının yüzüğünü takıyordu. Gözlerine inanamıyordu, John başkasına aşıktı. Susan bilgisayarını kapattı ve yeni durumu sindirmeye çalıştı. Bir süre yerinden kalkamadı. Şimdi her şey daha da açıklık kazanıyordu. Yüzük… Susan ilk önce kafasından geçenlerden kurtulmaya çalıştı. John onu seviyordu. Bunu biliyordu. Bunu hissedebiliyordu. Ama John neden kendi evlilik yüzüğü yerine bir başkasının yüzüğünü taksındı ki? Ne kadardır bu yüzüğü takıyordu? Susan kendi yüzüğüne baktı. Her şey bir yalan mıydı? Kendi mutluluğu onu her şeyin bir kandırmaca olduğunu göremeyecek kadar mı köreltmişti? John ondan ne saklıyordu?

Yüzleşme…
Susan kocasıyla taktığı yüzük konusunda yüzleşmeye karar verdi. Komşulardan birine çocukları bir süre misafir edip edemeyeceğini sordu. Konuşmanın gerginleşmesi durumunda çocukları evde istemiyordu. John işten döndüğünde ev sessizdi. Susan onu oturma odasında bekliyordu. Çocukların evde olmadıklarını görünce derin bir iç çekti. Karısının her şeyi çözdüğünü anladı.

İtiraf…
John her şeyi itiraf etmeye başladı. Görünen o ki uzun bir süredir cinsel eğilimi ile sıkıntılar yaşıyordu. Cinsel eğilimine rağmen ailesini sevdiği için karısına bu konuda bir şey söylememişti. Susan şok oldu ancak şaşırmamıştı. John’un cinsel eğilimi konusunda şüpheleri vardı. Hatta daha önce kocasının liseden erkek olan bir çocukluk arkadaşına aşık olduğunu düşünmüştü. Ancak John’un itirafları bu kadarla da kalmadı.
John, Susan’dan gizli bir şekilde bir başkasıyla ilişki yaşıyordu. İlişki yaşadığı kişi fotoğrafçı arkadaşlarıydı! Hani şu tüm ailenin sevdiği arkadaş! Susan duyduklarına inanamıyordu. John’un fotoğrafçı geldiğinde ne kadar gerildiğini hatırladı. İlk başta birbirlerine attıkları bakışlar aklına geldi. Duyduklarına inanamıyordu. Hayatı düşündüğü kadar da mükemmel değildi!

Kalp Kırıklığı…
Susan aile fotoğraflarını hayatında her şeyin mükemmel gittiği bir dönemi belgelemek için çekilmek istemişti. Ailesinin en iyi durumda olduğunu düşündüğü bir anı. Sevgi ile dolu ve mutlu olduğu bir anı. Ancak mutluluğunu kaydetmek istediği fotoğraf çekimi en büyük korkusunun gerçek olmasına neden olan fotoğraf çekimi olmuştu. John bir başkasına aşıktı. John onu aldatmıştı. John düşündüğü gibi mükemmel bir koca değildi.
Olanları Kavramaya Başladı. Susan kocasının kendisini açıklamaya çalışmasını izlerken sersemlemiş gibiydi. Üniversitede peşinden koşan kişi neredeydi? Kendisine iki harika çocuk veren kişi neredeydi? John tüm bu süre boyunca erkekleri mi seviyordu? Böylesine bir sırla nasıl yaşayabilirdi? Bunu ailelerine nasıl yapardı? Tüm bunlar kafasında dönüp duruyordu. John’u dinlerken sakinleşmeye çalıştı.

Susan’ın Çözümü…
Susan, önünde oturan John’un açıklamasını bitirirken ağlamasını izledi. Karşısındaki kişi onun bir yalana inanmasına neden olmuştu. Hayatının en harika günlerini yaşadığını sanıyordu. Ancak şimdi her şey yerle bir olmuştu. Susan böylesine bir i-ğrenç liği kabul edemezdi. John’dan ayrılmak istiyordu ve boşanmak için başvuruda bulundular.