HHaber

O ilimizde 15 günlük yasak kararı alındı…

Corona virüs salgını ve kaos ortamı oluşturma çabasında olanların, farklı görüşteki grupları karşı karşıya getirterek kargaşa ortamı oluşturulması durumunun engellenmesi ve kamu düzeninin korunması maksadı ile gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 15 gün yasaklandı.

Can ve mal güvenliğinin sağlanması, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, terör örgütlerinin ha-in planlarının önüne geçilmesi, milli güvenliğin, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin bertaraf edilmesi, temel hak ve özgürlüklerin, genel asayişin devamı için şiddet olaylarının yaygınlaşmasının engellenmesi amaçladı.

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

“Mardin ili coğrafi sınırları içerisinde 20.08.2021 cuma günü saat 00.01’den başlamak üzere 03.09.2021 cuma günü saat 24.00’a kadar 15 gün süre ile; 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 2911 sayılı kanunun 17. Maddesine istinaden yasaklanmıştır.”

” İlimizde düzenlenecek olan, ticari reklamlar hariç olmak üzere, basın açıklaması, broşür dağıtmak, afiş, poster asmak ve açmak, meşale yakma ve taşıma, el ilanı bildiri, anket yapılmasının, oturma eylemi, stant, imza kampanyası, çadır kurma, protesto eylemi, açlık grevi vb. Eylem/etkinliklerin 5442 sayılı il idaresi kanununun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında mülki idare amirinin iznine bağlanmıştır.

“İlaveten her türlü izinli/izinsiz toplantı ve etkinlik, huzur ve güven ortamını bozacak teşebbüs, bu şahıslar ile işlenmesi muhtemel suçların tespitine yönelik kolluk kuvvetleri tarafından izletilmesi, ses ve görüntü kaydının yapılması, kayıt altına alınması, karara uymayanlar ve yapılan ikazlara rağmen kararı ihlal etmeye devam edenler hakkında kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü olarak değerlendirilmesi 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşü kanunu ile diğer ilgili kanun hükümleri kapsamında gerekli işlemler yapılacaktır.”